Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rick (19) richtte God's Nation op: 'Dankzij ons platform groeien christelijke artiesten enorm!'

27 november 2023 · Leestijd 4 min

Christelijke muziek is er in veel vormen en maten. Sommige christenen houden het bij psalmen en anderen zingen Opwekkingsliederen uit volle borst mee, maar Rick (19) zet het liefst kneiterharde christelijke PHONK aan. Hij is mede-eigenaar van God's Nation, een YouTubekanaal dat christelijke artiesten helpt te groeien: "Vroeger benaderden wij artiesten. Nu, drie jaar en 70.000 abonnees verder, zijn de rollen omgedraaid!"

Wat is God's Nation precies?

"Met God’s Nation willen we mensen dichter bij God brengen dankzij muziek. Alle soorten muziek kunnen helpen om God beter te leren kennen, maar wij uploaden vooral EDM-muziek en remixes.

Begrippenlijst

  • EDM = Electronic Dance Music, een verzamelnaam voor alle soorten elektronische dansmuziek. Het belangrijkste kenmerk is dat de muziek grotendeels gemaakt is met elektronische muziekinstrumenten en meestal niet live gespeeld kan worden.
  • Remix = Een remix komt van origine uit de reggaewereld. Het is een nieuwe versie van een bestaand nummer. En deze kan op elke denkbare manier bewerkt zijn. Denk aan het tempo, de tekst kan aangepast en zelfs verwijderd zijn of de zanger(es) kan ingeruild zijn voor een ander
  • Phonk = Een heel specifiek genre in EDM. Phonk-muziek bestaat meestal uit al bestaande geluiden, in elkaar gemixt met harde, diepe bass-klanken. Je kan het beste een stukje Phonk luisteren als je hier een goed beeld van wil hebben! Verderop in het artikel vind je een goed voorbeeld van christelijke Phonk.

We zijn er voor de kleine artiesten. We willen ze de mogelijkheid geven om een kickstart te krijgen door op ons YouTubekanaal hun remix of track te uploaden. Mensen die dat soort muziek luisteren, zijn op ons geabonneerd en ontdekken dus zo die nieuwe, kleine artiesten. Verder helpen we ook ervaren artiesten om nóg bekender te worden!

We hebben nu drie albums uitgebracht, elk jaar één. In het eerste album werkten we samen met elf artiesten; ons laatste album was samen met 32 verschillende artiesten uit allemaal verschillende landen. Echt te gek!"

Wat maakt God's Nation uniek?

"Ik luisterde vroeger veel 'normale' christelijke muziek. Later ontdekte ik artiesten als Jesus Loves Electro en Roberto Rosso; christelijke hardstyle opende mijn ogen en ik wist niet wat me overkwam! Ik werd geïnspireerd door een al bestaand platform, genaamd Cross Nation. Ik leerde Matthias kennen, een Duitse jongen uit Stuttgart. Wij sloegen onze handen ineen en vormden samen God's Nation. Nu kunnen we veel vaker uploaden.

Wat écht uniek is, is onze christelijke Phonk-playlist. Phonk is een nieuw genre en wordt vooral als duister gezien. Wij proberen samen met onze artiesten echt het licht van Jezus te brengen in dit donkere genre."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Scherm­afbeelding 2023-11-27 om 17.33.14

Een christelijk Phonk-nummer met de reacties van luisteraars

Wat heeft de toekomst in petto?

"Het valt me op dat er vooral veel mannelijke artiesten hun tracks en remixes insturen. Het verbaast me echt dat hier maar heel weinig vrouwen tussen zitten. Ik weet niet waar dat vandaan komt, er valt geen gender te plakken op de muziek die wij uitbrengen. Ik wil vrouwen graag aanmoedigen om zich ook te verdiepen in christelijke elektronische muziek!

En als je het lastig vindt om een passie te vinden zoals ik die in God's Nation heb gevonden? Heel cliché, maar probeer alsjeblieft lekker veel verschillende dingen uit. Je vindt pas écht je passie als je veel uiteenlopende hobby's uitprobeert en betrek God er ook bij. Hij heeft een plan en een doel met je en bid daarvoor!"

7X apps die je volgens de BEAM-redacteuren móét hebben

Lees ook over:

7X apps die je volgens de BEAM-redacteuren móét hebben

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡