Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Voorganger Rich Wilkerson jr. biedt dieven een stageplek aan

19 februari 2020 · Leestijd 3 min

Christelijke spreker Rich Wilkerson Jr. van de Vouch Church uit Miami had wel een heel bijzondere reactie op de diefstal van zijn auto. De populaire spreker - die in 2018 nog op Opwekking stond - liet de liefde van God zien door de dieven niet alleen te vergeven, maar ook een stageplek aan te bieden in zijn kerk. "Wie je ook bent: ik wil je laten weten dat we van je houden, we zijn er voor je.”

“Voor degenen die het nog niet wisten, twee dagen geleden is onze auto gestolen. Een eng moment, wat me ook wel een beetje boos maakte,” vertelt Rich Wilkerson Jr. in een video op Instagram. Vervolgens richt hij zich op mensen die zijn auto hebben gestolen. “Zover ik weet, leef je de rest van je leven in de gevangenis als je zo door blijft gaan. Ik wil jullie een beter plan geven, dat wel leidt naar succes. Ik wil jullie uitdagen door naar een van mijn diensten te komen.”

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Kom naar voren aan het eind van de dienst en zeg ‘Hey, ik was degene die je auto heeft gestolen’. Ik geef je de mogelijkheid om voor drie maanden als stagiair te werken bij mij in de gemeente. Ik ga je niet betalen, want je hebt mijn auto natuurlijk wel gestolen. Maar ik ben ervan overtuigd dat als ik je drie maanden kan onderwijzen en helpen, je leven zal veranderen.” Tot nu toe is er nog geen reactie gekomen van de autodieven, maar Rich heeft verzekerd ze niet te vervolgen of aangifte te doen. “We houden van jullie. Kom naar de kerk zondag,” zei hij.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Rich is onder meer bekend doordat hij Kim Kardashian en Kanye West heeft getrouwd. Hij sprak hierover met Joram tijdens Opwekking 2018. "Het zijn gewoon mijn vrienden. De bruiloft van Kanye en Kim was heel speciaal, echt een mooie kans om deel te zijn van iemands grote moment. Maar het coolste gedeelte was dat ik de mogelijkheid van hen kreeg om over Jezus te praten en het evangelie te verspreiden op die plek. Dat is echt iets krachtigs om te mogen doen."

Lees hier het hele artikel met Rich Wilkerson Jr.

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡