Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ONDERZOEK: Jongeren maken zich zorgen over klimaatverandering (en worden niet gehoord in de kerk)

2 december 2021 Leestijd 2 min

Kerkelijke jongeren maken zich zorgen over klimaatverandering, maar zijn er niet van overtuigd dat klimaatverandering een belangrijk thema is binnen de kerk en dat er voldoende actie genomen wordt. Dit blijkt uit een jongerenonderzoek van verschillende christelijke organisaties naar de toekomst, de kerk en het geloof.

Een aantal onderzoeksresultaten op een rijtje:

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat verwachten jongeren van de kerk?

De boodschap van jongeren aan kerken en jeugdleiders is om veel vaker en praktischer te (s)preken over klimaatverandering en milieuvervuiling. Christenen moeten worden opgeroepen om bij te dragen aan verandering van leefstijl. Door erover te preken, ervoor te bidden, er samen (open) over na te denken en vooral iets te doen! Daarbij helpt het wanneer een realistisch beeld wordt geschetst van de situatie en de gevolgen van keuzes inzichtelijk worden gemaakt. Er is grote behoefte aan praktische tips, waarmee christenen dichtbij, in de eigen omgeving, verschil kunnen maken. Als individu, maar ook met elkaar. Dat kan volgens velen het beste in kleine stapjes. Jongeren beseffen dat de kerk een groot bereik heeft en als voorbeeld voor anderen kan dienen. Een kans om het milieu/klimaat 茅n God te dienen en tegelijk zichtbaar te zijn.

Benieuwd naar alle onderzoeksresultaten? Die kan je opvragen door te mailen naar info@tearfund.nl 

Dit onderzoek is gedaan door R2 Research in opdracht van MissieNederland, Tearfund Nederland, Micha Nederland, A Rocha, World Servants, EO BEAM, HGJB, Protestantse Kerk in Nederland en Groene Kerken. Aan het onderzoek deden 1300 jongeren mee tussen de 15 en de 25 jaar.

GEDICHT: Als je strijd voor een beter klimaat, wordt er direct een ander schuldgevoel aangepraat

Lees ook over:

GEDICHT: Als je strijd voor een beter klimaat, wordt er direct een ander schuldgevoel aangepraat

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕