Ga naar submenu Ga naar zoekveld

BEAM-onderzoek: driekwart christelijke jongeren bidt te weinig

18 januari 2021 · Leestijd 2 min

In wat voor soort kerk hebben jongeren het meeste moeite met bidden? Schamen jongeren zich als ze hardop bidden in een groep? Waar wordt het meest voor gebeden? Met dit onderzoek wil EO BEAM, het jongerenmerk van de Evangelische Omroep, in kaart brengen hoe christelijke jongeren denken over gebed. De vragenlijst van dit onderzoek is compleet ingevuld door ruim 1500 respondenten. De resultaten van het onderzoek zijn in onderstaand rapport verwerkt in tabellen, grafieken en infographics. Veel lees- en kijkplezier!

Op de stelling: 'ik bid te weinig' antwoordt 74% van de respondenten met 'ja'. Dit betekent dat als je vier jongeren op een rijtje zet, drie van hen vinden dat ze niet vaak genoeg bidden. Opvallend is hoe ouder deze jongeren (13 tot 20 jaar) worden, hoe vaker ze deze stelling met ja beantwoorden en dus vinden dat ze te weinig bidden.

Bij de grote groep die zelf vindt te weinig te bidden, schaamt 53% zich hiervoor tegenover God. Bij vrouwen is deze 'bid-schaamte' iets vaker aanwezig dan bij mannen.

Meer resultaten lezen? Bekijk dan het hele onderzoeksrapport!

Klik hier om het complete onderzoeksrapport te zien

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡