Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Relaties lopen altijd stuk. Hoe kom ik van die gedachte af?"

24 mei 2016 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'De bloemetjes & de BEAMpjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij je tips kunt delen. Deze week: Nadine (20) uit Tilburg. Haar ouders zijn gescheiden toen ze acht jaar oud was. Nu vindt ze het lastig om een relatie te beginnen en weet ze niet of iets als ‘de ware’ wel bestaat.

Nadine (20): ‘Toen ik acht jaar was gingen mijn ouders scheiden. Ik ben nu 20 jaar en heb nog nooit een vriendje gehad. Ik merk ook dat ik er geen behoefte aan heb omdat ik denk dat een relatie toch altijd wel een keer stuk loopt. Ik denk dat het komt omdat mijn ouders dus zijn gescheiden. Hoe kom ik van die gedacht af zodat ik weer in ‘de ware’ kan geloven?

Dit waren jullie antwoorden:

Esther herkent het gevoel. “Soms heb ik ook het gevoel dat ik geen ‘ware liefde’ nodig heb. Ik bid zelf wel voor ‘de ware’. Ik heb God gevraagd of Hij hem wil laten zien als ik eraan toe ben. Mijn advies is daarom ook: bidden.”

Volgens Rens is dé oplossing een date met hem! “Ik ben 21, single en overtuigd christen. Nee even serieus, ik denk dat het om die overtuiging gaat. Je moet iemand die dezelfde passie voor Jezus heeft als jij.”

Rob vindt dat je moet wachten. “Op een gegeven moment kom je iemand tegen, en dan hoppa: daar is je geloof in ‘de ware’ weer! Je bent bovendien pas 20 jaar, dan hoef je nog niet zo te stressen hoor. Leef je leven met God en vertrouw alles aan hem toe, dan komt het sowieso goed.”

“Rot dat je ouders zijn gescheiden, maar dat wil niet zeggen dat dat bij jou ook gaat gebeuren”, zegt Kimberly.

Jiska denkt dat je ideeën nog wel gaan veranderen. “Je bent 20, je hebt nog een heel leven voor je. Als je echt een leuke jongen tegenkomt die bij je past, dan ga je je ideeën vast wel bijstellen. Daarbij moeten jongens ook gewoon hun best doen om jouw vertrouwen te winnen, maar dan moet je daar wel open voor staan.”

Het advies van Tim is om het bij God neer te leggen. “Praat erover met God. Ik weet dat dat misschien lastig klinkt, maar Hij zal je helpen.

Zit jij zelf met een dilemma of heb je een vraag? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week 50 tips in zijn mailbox heeft!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡