Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is vandaag RedWednesday: wat is het en wat gebeurt er?

24 november 2020 · Leestijd 2 min

Woensdag 25 november is het RedWednesday. Een actie waaraan meerdere landen meedoen om aandacht te vragen voor godsdienstvrijheid en christenvervolging. Een aantal kerken en sommige overheidsgebouwen in de deelnemende landen worden op die dag rood verlicht.

Hoewel mensen van meerdere godsdiensten worden vervolgd, worden de christenen het meest vervolgd. Daar willen de kerken op RedWednesday extra aandacht voor vragen. Ook wordt de vrijheid van godsdienst in veel landen onderdrukt en ook daar wordt op deze dag aandacht aan gegeven.

Volgens Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood Nederland, zien steeds meer mensen dat er een probleem is in godsdienstvrijheid: "Een toenemend aantal gelovigen in Nederland maakt zich zorgen over wat we wereldwijd zien: een stijging van het aantal mensen dat gediscrimineerd, vervolgd en gevangen wordt gehouden om hun geloof."

Met RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen en minderheden. Daarnaast willen ze mensen oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Meer dan honderd kerken in Nederland doen mee aan de actie en worden rood verlicht op woensdag 15 november. Misschien ook wel bij jou in de buurt.

Wil je meer weten over vervolging? Open Doors brengt elk jaar een wereldranglijst christenvervolging uit. Check de lijst hier!

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡