Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Redeemed: "Ik zing graag over kanten van het geloof die niet altijd aan bod komen"

27 oktober 2018 · Leestijd 4 min

Nederland kent een hoop christelijke muziek: Reyer, Hanne de Vries, De Rechtstaat en nog veel meer. Supervet natuurlijk en ondertussen timmeren ook een heleboel jonge christelijke artiesten hard aan de weg. Wat drijft hen en wat hopen ze met hun muziek te bereiken? Je leest het hier in de rubriek “Fresh Tunes”. Deze week: Redeemed.

Info

Redeemed is een singer-songwriter project van Marijn te Flierhaar uit Nunspeet. De muziek lijkt op Copeland, The Glorious Unseen en Rivers & Robots. Het project bestaat sinds 2012, maar dit jaar raakte het in een stroomversnelling. Op 23 januari kwam het debuutalbum “The Healing Streams” uit en op Spotify haalde Redeemed in totaal meer dan 100.000 streams. Deze maand verscheen de videoclip van het nummer “I Could See It All”.

Hoe zou je Redeemed omschrijven?

“Redeemed is eigenlijk een dagboek in muzikale vorm. De muziek is niet echt gospel of worship, maar het grootste thema is wel geloof. Het is een soort tentoonstelling van het leven van een christen. Dat maakt het heel eerlijk en kwetsbaar. Ik heb eerst in een aantal bands gezeten met anderen, maar ik vind het heel fijn om dit project alleen te doen. Redeemed is mijn eigen domein waarin ik mijn emoties kwijt kan. Waar ik zo eerlijk mogelijk kan beschrijven wat ik niet zo snel face-to-face met iemand zou bespreken.”

Wat drijft jou om muziek te maken?

“Ik hoop dat mensen geïnspireerd raken door mijn verhaal. Dat mensen zich herkennen in de teksten of dat ze eens een frisse blik krijgen op het leven van een christen. Zelf vind ik dat ook altijd heel inspirerend als ik naar muziek luister. Ik wil graag kanten belichten van het geloof die in de christelijke wereld niet altijd aan bod komen. Bijvoorbeeld dat je het gevoel hebt dat je niet goed genoeg bent in Gods ogen. Ik denk dat het ook erg ondergewaardeerd is om te praten over twijfels, terwijl ik geloof dat dat één van de belangrijkste dingen is die je moet doen als christen. Ik help daar graag aan mee door mijn eigen leven bloot te leggen.”

Vorige week lanceerde je een videclip voor het nummer “I Could See It All”. Wat is het idee achter het nummer?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Afgelopen januari was ik als leiding mee met een jeugdkamp. Tijdens een moment van aanbidding werd ik ontzettend geraakt. Ik zag een beeld voor me van een kind dat op de schouders van zijn vader klom. Het aanbiddingsmoment was als het ware de vader en ik was het kind dat meeliftte op de euforie van het moment. Het stond toen eigenlijk al in de sterren geschreven dat dit liedje eruit zou voortvloeien. Het lied gaat over het kind dat op de schouders zit. Het kind staat voor kwetsbaarheid; volledig afhankelijk van degene die hem op zijn schouders draagt.

Door kwetsbaar te durven zijn krijg je de volle view van Gods liefde, de volle view van hoe groot God is. In de video zitten aantal objecten die staan voor bepaalde verwachtingspatronen. De boodschap is: als je afscheid neemt van je verwachtingspatronen ben je automatisch in staat om meer kwetsbaar te zijn. Er zitten ook veel natuurbeelden in de clip, als symbool voor de glorie van God. Als je je kwetsbaar opstelt, op de schouders van de vader durft te zitten, dan ga je die 100% pakken.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Over een paar weken komt er nieuwe muziek uit. Ik houd het nog even geheim hoe dat er precies uit ziet. In 2019 willen we op een heleboel plekken optreden. Ik ben bezig om een groep muzikanten te verzamelen om de liedjes live mee te spelen. Het lijkt me vet om niet alleen op christelijke evenement te spelen, maar juist ook op seculiere podia. Houd vooral onze Facebook in de gaten voor meer informatie!”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wie kan er écht niet ontbreken bij Fresh Tunes? Laat het ons weten en mail naar beamredactie@eo.nl

Geschreven door

Tijmen

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡