Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Redacteur Daniëlle over grootste onzekerheid: "Ik zocht uit hoe duur het was om te corrigeren"

4 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Onzekerheid over je lichaam is heel normaal en al helemaal als je op de middelbare school zit en ontzettend aan het groeien bent. Op de BEAM-redactie bespraken we dit onderwerp en al snel werd duidelijk dat elke redacteur mega onzeker was. En dat het heel fijn zou zijn geweest als mensen daar gewoon eerlijk over hadden gepraat. Dus wij verbreken de stilte en delen onze onzekerheden met jou. Vandaag redacteur Daniëlle over haar neus.

“Als je iets zou kunnen veranderen aan jezelf, wat zou dat dan zijn”, werd me gevraagd tijdens een spelletje ‘doen, durf of de waarheid’. Ik wist het meteen: mijn neus. Die grote hobbel op mijn gezicht was mismaakt en hoorde niet bij mij. Ik was super jaloers op de schattige kleine neusjes die ik zag in tijdschriften en op tv. Het gezicht dat ik vervolgens in de spiegel zag was oké, als ik maar een andere neus had.

Thuis maakte ik vaak filmpjes van de zijkant van mijn gezicht om te zien wat andere mensen zagen en ik leerde hoe ik op foto’s mijn neus kleiner kon laten lijken. Ik maakte mezelf gek en creëerde in mijn hoofd een beeld van hoe ik eruitzag wat niet klopte. Ik zocht zelfs uit hoeveel een neuscorrectie zou kosten omdat ik dacht dat een andere neus al mijn problemen en onzekerheden zou oplossen.

Uiteindelijk had ik andere mensen nodig om me ervan te overtuigen dat ik mijn eigen spiegelbeeld had vervormd. Ik leerde dat een imperfectie op je eigen gezicht altijd twintig keer groter lijkt dan wat anderen zien. Ik maak stiekem nog steeds wel eens foto’s van mijn zijaanzicht. Het verschil is dat ik nu een mooi gezicht zie en niet alleen maar een neus.”

Waar komt deze onzekerheid vandaan? Wat kun je ermee doen? Klik hier om erachter te komen!

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡