Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rapper Pjotr: “Ik hoop een lichtpuntje te zijn tussen alle negatieve verhalen van de hiphop-wereld.”

18 februari 2022 · Leestijd 2 min

Rapper Pjotr (28) is een van de bekendere hiphop-artiesten in Nederland. Vanuit zijn christelijke overtuiging probeert hij met zijn muziek een inspirerende boodschap mee te geven. CIP sprak hem over hoe het is om muziek te maken in een wereld waar het vooral gaat over ‘money, vrouwen en auto’s’.

Verleiding

“Er gebeuren wel dingen waarvan mijn moeder me ooit heeft geleerd dat het niet helemaal de bedoeling was”, vertelt hij in een interview met CIP. “Deze dingen heb ik vanaf dichtbij gezien en daarin heb ik ook wel verleiding ervaren, met vrouwen bijvoorbeeld. Maar ik heb nooit iets gedaan waar ik nu spijt van heb."

Balans

“Het heeft wel wat tijd gekost voordat ik in de hiphop-wereld mijn mannetje durfde te staan en durfde te zeggen: ‘Dit doe ik niet’. Ik ben altijd op zoek naar de balans hiertussen. Ik denk dat het goed is om in de wereld te staan met jongens die los van God zijn. Ik kan namelijk mijn verhaal aan hen vertellen. Misschien ben ik wel de enige van wie ze dit verhaal horen. Daarnaast heb mijn christelijke vrienden ook nodig die mij weer sterken in mijn geloof.”

Lichtpuntje

“Ik hoop een lichtpuntje te zijn in de wereld door iets positiefs te geven. Je hoort veel negatieve geluiden over rap of hiphop en dat is misschien ook wel zo, maar ik denk dat er ook veel jongens zijn die een mooi verhaal vertellen en iets positiefs willen bijdragen. Daar wil ik er eentje van zijn.”

Woorden hebben kracht. Speak Life is het thema van de EO-Jongerendag 2022: reserveer hier je ticket.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡