Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachel is verslaggever bij het Sinterklaasjournaal: ‘Moet ik Dieuwertje Blok opvolgen?'

20 november 2023 · Leestijd 3 min

Het kan je niet ontgaan zijn: afgelopen zaterdag is Sinterklaas veilig aangekomen in Gorinchem. Samen met zijn pieten stapte hij van zijn stoomboot de regen in. EO-presentatrice Rachel Rosier is verslaggever bij het Sinterklaasjournaal en wij stelden haar wat vragen.

Je bent nou al een paar jaar verslaggever. Vind je het nog wel spannend?

“Ja, ik vind het wel spannend ja. Elk jaar gebeurt er weer iets heel absurds waardoor het weer helemaal begint te kriebelen… Maaaar, door mijn ervaring heb ik gemerkt dat het elk jaar weer goedkomt. Hij is veilig aangekomen in Gorinchem, dus op dit moment ben ik goedgemutst!”

Wat staat er op jouw verlanglijstje?

“Dat weet ik wel! Ik ben al lang op zoek naar een goede bullet journal (notitieboek, dagboek en planner in één). Daar schrijf je al je gedachtes, dromen, doelen en plannen in die je niet wilt vergeten. Mijn oude is helemaal vol en die kan ik dus al een tijdje niet meer gebruiken. Ik wil nu wel echt een goede journal krijgen van Sinterklaas! Dus als u meeleest, goedheiligman: ik heb het liefst eentje van leer. Handgemaakt ook, als het nog even kan. Dan hoef ik volgend jaar niet wéér een nieuwe te vragen. En als we dan toch bezig zijn, doe dan ook maar gelijk een mooie pen. En… sloffen! Van die lekkere, wollen sloffen. Ik heb altijd koude voeten. Bedankt alvast, Sinterklaasje!”

Stel: jij moet piet worden. Welke piet zou jij dan zijn?

“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Hoofdpiet natuurlijk! Ik ben overal de baas: op werk, in het verkeer, maar vooral thuis. Niemand die mij een lesje kan leren. De huidige hoofdpiet heeft maar nét op de valreep gefikst dat het Grote Boek bij de Sint terecht is gekomen. Met mij zou de goedheiligman zich geen moment zorgen hoeven maken.”

Gaat Sinterklaas naar de kerk?

“Sinterklaas heeft mij wel eens verteld dat hij heilig is verklaard door de katholieke kerk. Of nou ja, Nicolaas van Myra dan. Nicolaas was een bisschop die zevenhonderd jaar geleden leefde en de huidige Sinterklaas is gebaseerd op die knakker. Maar of Sinterklaas zelf op zondag in de kerk zit? Ach, ik zal het eens vragen op pakjesavond.”

Stel, Dieuwertje Blok stopt volgend jaar met het presenteren van het Sinterklaasjournaal. Zou jij haar plek willen innemen?

“Nou… ik denk het niet. Nee.”

Laat hier ChatGPT je Sinterklaasgedicht schrijven!

Lees ook over:

Laat hier ChatGPT je Sinterklaasgedicht schrijven!

Geschreven door

Jelte

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡