Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Qiang zoekt (muzikale) christelijke vrienden: “Samen muziek maken voor God”

1 maart 2021 · Leestijd 3 min

Qiang (16) woont in Veenendaal, waar hij graag op zijn mountainbike springt of thuis achter zijn drumstel kruipt. Nu hij niet meer naar de kerk kan, mist hij de mooie gesprekken en verbinding met andere christenen. "Geloven doe je samen, dat kun je niet alleen doen."

“God is voor mij een bron van rust, als ik dichtbij Hem ben maak ik mij geen zorgen meer. Tijdens Opwekking ervaarde ik dat echt. Iemand liet me een lang groen touw zien met een rood dopje aan het einde, en vertelde dat het rode dopje ons leven hier is. Dat was voor mij een eye-opener: ik hoef me niet zoveel zorgen te maken om de kleding die ik draag, wat ik bereik in mijn leven of waar ik ga wonen. Dat is ook belangrijk, maar daar zorgt God uiteindelijk voor. Ik mag tevreden zijn met wat ik heb. Maar toch maak ik me nog wel eens zorgen om dingen in het leven hier en daar zou ik het ook graag met anderen over willen hebben. Ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben!”

Passies delen

“Ik krijg altijd energie als ik iets nieuws doe en dat wil ik het liefste aan iemand vertellen. Dat mis ik nu een beetje, omdat het nu moeilijk is om nieuwe vrienden te maken. Ik ben trouwens ook heel erg benieuwd welke passies jij hebt, daar wil ik graag naar luisteren. In een vriendschap vind ik dat het van twee kanten moet komen.” Een van Qiangs opmerkelijkste hobby’s is het maken van origami: “Daar ben ik mee begonnen toen ik acht was. Op een feestje kwam mijn tante langs en zij had een slinger gemaakt met heel veel papieren kraanvogels. Ik probeerde die vogels zelf na te maken, en dat lukte! Daarna ging ik steeds moeilijkere dingen maken. Soms ben ik wel een uur met een paard of een arend bezig!”

Als ik ga drummen vergeet ik alles om me heen

Qiang hoeft zich niet te vervelen met al zijn hobby’s, van mountainbiken tot drummen, hij is altijd bezig. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven: hij kan gitaar spelen en drummen. Vooral dat laatste is een grote passie: “Als ik ga drummen vergeet ik alles om me heen, daar ga ik helemaal in op. Op mijn achtste begon het al: ik had nog geen drumstel, dus gebruikte ik eetstokjes en kartonnen dozen om mee te oefenen.” Ondertussen heeft hij wel een echt drumstel op zijn kamer waar hij ook covers mee maakt van bekende nummers:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Ik vind veel verschillende genres leuk, van jazz tot rock of pop. Maar vooral christelijke muziek vind ik mooi om te spelen. Daar zit een veel diepere laag in dan bij sommige niet-christelijke muziek. Maar in je eentje is de lol er op een gegeven moment af, ik zou het heel leuk vinden om samen muziek te maken, en misschien zelfs een bandje te starten!”

Wil je een keer afspreken met Qiang, stuur hem even een DM via zijn Instagram

Ben jij net als Qiang op zoek naar christelijke vrienden? Meld je hier dan aan voor Vrome Vrienden! Wie weet nemen wij dan contact met je op en kun je net zo'n oproepje doen als Qiang.

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡