Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast over woningnood: "Er moéten echt meer huizen gebouwd worden"

2 juni 2020 · Leestijd 2 min

Afgelopen zondag maakte Joram zijn 3FM-special over de woningmarkt. Hoe kan het dat er zoveel huizen tekort zijn? Woningmarkt-econoom Nic Vrieselaar schuift aan om te vertellen of het probleem kan worden opgelost. Luister de show terug als podcast en krijg antwoord op al je woning-vragen!

Nic Vrieselaar: "Er worden zo'n 70.000 huizen per jaar gebouwd terwijl er in Nederland 315.000 huizen tekort zijn. Een van de redenen waarom er niet zoveel huizen bijkomen, is dat mensen snel klagen omdat ze niet willen dat er in hun achtertuin of dorp / stad wordt gebouwd. Over het algemeen vinden mensen flats niet echt mooi, dus die plannen worden afgehouden terwijl we deze flats juist nodig hebben om het tekort minder te maken."

"Ook onderschatten we soms hoe populair Nederland is. Veel mensen willen hier wonen en er komen ook gewoon steeds meer mensen op deze aardbol. Kortom: We moeten echt gaan bouwen. Maar de coronacrisis gooit natuurlijk flink roet in het eten."

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen


In de studio krijgt Joram live vragen binnen van luisteraars. Een van deze vragen is: "Waarom hebben we eigenlijk een huis nodig? We kunnen toch ook rondtrekken?" Om antwoord te geven op deze vraag belt hij stadspsycholoog Sander van der Ham die vertelt over de invloed van je woonplek op je gezondheid. 

Ook belt Joram met de Limburgse Yaser die een kamer zocht in Amsterdam. Heeft hij tips voor andere jongeren die druk op zoek zijn?

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geniet je wel van podcasts luisteren? Neem dan ook eens een kijkje op het podcast-kanaal van BEAM.

Geschreven door

Joram

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡