Ga naar submenu Ga naar zoekveld

PKN Hooge Zwaluwe | ‘’Je wordt niet beoordeeld op hoe je eruitziet’’

1 december 2018 · Leestijd 3 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of geniet jij van de rust, zit je gezellig met je familie en vrienden in de kerkbanken en legt de koster fluitend de collectezakken klaar? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Nelleke (20) over de Protestantse Gemeente (PKN, hervormd) van Hooge Zwaluwe.

afbeelding

Info

Kerk: PKN Hooge Zwaluwe

Adres: Raadhuisstraat 3, 4927 AM Hooge Zwaluwe 

Leden: 200

Dienst: 10.00 uur

Kenmerken

Hoeveel jongeren: te weinig

Hoedje verplicht: nee 

Handen in de lucht: beetje raar

Liederen: psalmen / gezangen / opwekkingsliederen 

Begeleiding: orgel

Gemiddelde preekduur: 20 minuten 

Vrouwen op de preekstoel: ja 

Aparte jongerendienst: nee 

Buurman begroeten: zeker

Pepermunt doorgeven: wordt gewaardeerd

Koffie na de dienst: soms

afbeelding

Hee Nelleke! Zou je ons wat willen vertellen over jouw kerk?

“We hebben een kleine gemeente. Er zitten gemiddeld veertig mensen in de dienst, maar achter de schermen helpen veel meer mensen om de kerk draaiend te houden. We hebben vier generaties familie in de kerk: mijn opa en oma, oom, neef, achternichtjes en ons hele gezin. Dat maakt het soms lastig, want in de kerkenraad mogen niet meer dan twee familieleden.

In de kerkdienst zingen we psalmen en gezangen mee met het orgel. Ik ervaar God niet echt door de muziek, maar vooral door kerkleden heen. Een keer per maand is er een jongerenavond met ongeveer tien jongeren. We beginnen met gebed, lezen een stukje uit de Bijbel en daarna doen we een leuke activiteit, zoals barbecueën of varen in De Biesbosch. Ook heb ik elke twee weken catechisatie.

Ik zou het tof vinden als meer jongeren naar deze kerk komen, zodat er meer leven in komt. Ik vind deze kerk niet streng. Je wordt hier niet beoordeeld op hoe je eruitziet. Natuurlijk zijn er regels, maar dat is in alle kerken zo. Onze kerk zorgt voor verbinding: iedereen kent elkaar goed en we zijn er voor elkaar als het nodig is.” 

afbeelding

Dit interview met Nelleke vind je in ons laatste magazine! Heb jij al een abonnement? Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡