Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Parousia Wijchen | “Onze gemeente is één grote familie”

31 augustus 2018 · Leestijd 3 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Anne-Ruth over de Parousia in Wijchen.

Info Parousia Wijchen

Doel: “De Evangelische Gemeente Parousia Wijchen is een huisgezin van God waar ruimte is voor aanbidding, onderwijs en relaties. Een persoonlijke relatie met God is daarbij de basis.”
Leden: 100
Dienst: Elke zondag om 10.30 uur
Adres: Wijkcentrum/Multifunctionele locatie "het Noorderlicht", Roerdompstraat 76, 6601DL Wijchen

Vragenvuur over Parousia

Hoe ben je in deze kerk terecht gekomen?
“We zijn vroeger verhuisd vanuit Papendrecht. Dit was toentertijd de dichtstbijzijnde kerk en we kenden hier ook al wat mensen. Dat maakte het een makkelijke keus om naar deze kerk te gaan.”

Hoe ziet een dienst eruit?
“We beginnen om half 11. De eerste 20 minuten zijn de kinderen er nog bij, na het kinderlied gaan die naar hun eigen dienst. Vervolgens zingen we zelf nog wat liederen, is er een preek en een slotlied.”

Wat is er voor jongeren te doen in jullie kerk?
“We hebben een eigen jongerengroep genaamd Teenergy. Dit is vanaf de brugklas tot en met 16 jaar en bestaat uit ongeveer 10 jongeren. Eén keer per maand op zondag hebben we een dienst, en één keer per maand op zaterdag een gezellige avond. We praten dan over het geloof en gaan leuke dingen doen. Het is klein, maar daardoor ook wel intiem.”

Hoe ervaar je God in jouw kerk?
“Je voelt dat Hij tijdens een kerkdienst echt aanwezig is, gewoon door de warmte die er hangt weet je: Hij is erbij. Toch denk ik dat er kerken zijn waar de aanwezigheid van God meer voelbaar is. We hebben een hele toffe kerk, maar er zijn af en toe wel wat probleempjes tussen bijvoorbeeld gemeenteleden waarvan ik me afvraag of God erbij is.”*

Zou je je kerk aan anderen aanraden?
“Ja, ik zou deze kerk alsnog aanraden. We zijn met ongeveer 100 mensen bij elkaar, hierdoor kent iedereen elkaar heel goed. Het is daardoor ontzettend gezellig en iedereen steunt elkaar.”

Hoe zou je jouw kerk in één woord omschrijven?
“Familie. Dat komt uiteraard omdat het niet zo’n grote gemeente is en iedereen elkaar kent. Als er iets is, dan staat er altijd iemand paraat om te helpen. Mensen die alleen wonen krijgen hulp in huis bijvoorbeeld, dat is mooi.”

Blijf je voor altijd in deze kerk?
“Nee, maar dat heeft niet met de kerk zelf te maken. Ik wil uiteindelijk graag studeren in Ede en ik wil ooit een keer op kamers in Rotterdam. Ik kan dan niet iedere zondag heen en weer reizen. Voor de kerk zelf zou ik wel willen blijven.”

*Over de specificaties van deze conflicten wilde Anne-Ruth liever niet uitweiden

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡