Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Papa, kapot

26 februari 2017 · Leestijd 4 min

Ik zie alle scherven op de grond liggen. Beschaamd en bang hoe papa zal reageren, raap ik alle scherven op. Bij elke scherf die ik opraap word ik mij meer bewust dat ik het nooit meer heel kan maken, niet zelf. Ik schaam me kapot, want ik wil alles zelf kunnen, maar dit kan ik niet.

Ik ben al een tijdje bezig en heb eindelijk alle scherven opgeraapt. Ze liggen stuk voor stuk in mijn handen, en ik loop naar papa toe. “Papa, kapot. Dit was mijn hart”, zeg ik met tranen in mijn ogen. “Kom maar hier, dan gaan we het weer heel maken”, is het antwoord. Geen boosheid, geen teleurstelling, alleen maar liefde. Wow, wat houd ik van mijn Papa!

Kwetsbaar
"Maar de Here antwoordde telkens weer: ‘Mijn genade is genoeg voor u. Want kracht ontplooit zich ten volle in zwakheid.’ Daarom durf ik mij toch op mijn zwakheden te beroemen, omdat dan de kracht van Christus in mij gezien kan worden. Daarom kan ik zelfs blij zijn over zwakheden, beledigingen, noodsituaties, vervolgingen en moeilijkheden, die ik ter wille van Christus moet verdragen. Want als ik zwak ben, ben ik pas sterk.’’ (2 Korintiërs 12:9-10) Wat is dat dan? Hoe kan ik kwetsbaar zijn? Kom op, ik wil sterk zijn, moet dit echt? Het duurt al een flink aantal jaar dat ik stukje bij beetje kwetsbaar leer te zijn. Steeds meer leer ik erkennen hoe afhankelijk ik van God ben. Ik heb geleerd open te zijn over mijn struggles, mijn verdriet en pijn, maar ook over mijn vreugde en twijfels. Toch worstel ik nu al bijna 4 maanden met de diepere stap van kwetsbaarheid en is Papa God mij aan het leren hoe zwak zwakheid is. God is mij aan het leren hoe mijn kwetsbaarheid gebrokenheid wordt. Gebroken
De inleiding is precies hoe ik mij voel terwijl ik dit stuk schrijf. Mijn hart ligt in duizend stukjes, ik kan niets meer zelf. Ik kan zelfs mijn hart niet meer laten kloppen, zelfs daarvoor heb ik hulp nodig van Papa. Nog nooit heb ik me zo zwak gevoeld, zo afhankelijk, en toch ben ik sterker dan ooit. Nog nooit ben ik zo intiem geweest met God, was mijn tijd met Hem zo mooi en fijn. Steeds meer begin ik het te begrijpen. You are strong when you feel weak
In your brokenness complete
(Delerious?, Shout to the North) En weer helemaal heel
Sterk zijn wanneer ik mij zwak voel, ja dat wist ik al, dat is mij altijd verteld. Maar compleet, heel in mijn gebrokenheid, dat is veel groter dan ik dacht. Dat is hoe ik mij nu voel, helemaal gebroken, in duizend stukjes, maar ik voel me tegelijk voor het eerst compleet. Het voelt zo volledig en heel, deze diepe afhankelijkheid van God in elke gedachte, beweging en zelfs in het kloppen van mijn hart. Ik ben geliefd, (1 Johannes 4:10) heilig, (Hebreeeën 10:10) krachtig, (Efeziërs 1: 19-20) erfgenaam van Gods koninkrijk (Galaten 4:7) en zit in de Hemelse gewesten (Efeziërs 2:5-6). Dit heeft mij identiteit gegeven, mij laten zien wie ik ben in God. Deze geliefde, heilige, krachtige erfgenaam in Gods Koninkrijk is gebroken, en daarom sterk.
Wil jij sterk zijn? Wil jij krachtig leven voor God? Wil jij door God heel gemaakt worden? Durf dan kwetsbaar te zijn, raap de scherven van je gebroken hart bij elkaar en ga naar Papa toe. “Papa, mijn hart, kapot, kan jij het weer maken?” Dat is alles wat je hoeft te zeggen en Papa’s reactie is: “Kom, dan gaan we het weer heel maken.” Geef je scherven aan God, Hij maakt je hart weer heel. 

Bijbeltijger Arjen Veerman (20) studeert bestuurskunde. Zijn grootste droom is dat de overheid en politiek actief gaan bidden. Hij houdt veel van Jezus, familie, vrienden maar ook van jou, mooi mens!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡