Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Over deze 7 dingen heb jij ruzie gemaakt met je broer of zus

8 maart 2018 Leestijd 4 min

Familie. De liefde is onvoorwaardelijk, maar de grenzeloze irritatie is soms ook niet mis. Broers en zussen kunnen je beste vrienden zijn en een uur later het bloed onder je nagels vandaan halen. Deze 7 dingen herken jij sowieso als jij met broers en / of zussen bent opgegroeid:

1. De computer

Ik weet niet hoe het bij jou thuis ging, maar wij hadden allemaal een half uur per dag computertijd toen we op de basisschool zaten. Met vier kinderen thuis en één goede computer, was dit nogal een uitdaging. Rennen naar de computer en ’s ochtends vroeg tijden claimen was een goede aanpak. Ook kon je je half uur soort van verlengen door te kijken als een broer of zus aan het computeren was. Vaak kon je het dan alleen niet laten om je ermee te bemoeien zodat ook dit eindigde in ruzie.

2. De laatste ...

Of het nou ging om het laatste snoepje, koekje of stukje vlees, iedereen zorgde ervoor dat hij of zij de vork er als eerste in zette. De grootste slijmbal van de familie vroeg uiteraard meteen aan vader of moeder of hij het laatste snoepje hebben mocht. BLOED IRRITANT.

3. De ROZE Mentos

We kunnen erover discussiëren, maar de roze Mentos-snoepjes zijn gewoon het lekkerste, ik weet ook niet waarom. Bijna vechten in de kerkbank als die rol voorbijkwam en je broer of zusje net die roze voor je neus wegkaapte. NOU EN OF ZE WISTEN DAT JIJ DIE HAD WILLEN HEBBEN.

Mentos-Strawberry-Mints-1

4. De afstandsbediening

Man man man, je hoeft alleen het woord ‘afstandsbediening’ maar te horen en je voelt de woede alweer omhoogkomen. NIETS zo irritant als iemand die ongevraagd wegzapt van je lievelingsprogramma. En duwen en trekken voor die televisie als je broertje of zusje de hand voor de ontvanger hield zodat je niets met de afstandsbediening kon beginnen. Haha wat erg. Kon je je familie soms maar uit of standby zetten.

5. De "ik ben de oudste, dus" - uitspraak

Als er een beslissing gemaakt moest worden – wat niet heel soepel ging – kwam het regelmatig voor dat het oudste kind de legendarische woorden sprak: “Ja, maar ik ben de oudste, dus ik heb gelijk.” Ja. Dat is het domste argument wat de jongere broertjes en zusjes ooit hadden gehoord natuurlijk. Resultaat? Ruzie.

6. De aandacht van ouders

Dit gebeurde misschien niet heel bewust, maar nou en of ook jij om deze aandacht vocht. En janken als je door dacht te hebben dat een ander kind de stiekeme favoriet was en dus meer privileges had en meer kleedgeld kreeg. Sowieso weet elk kind natuurlijk precies welke vragen het best aan welke ouder gesteld kunnen worden, dus dat kleedgeld regelde je gewoon via een andere weg. 

7. De kleding

Dit ‘gevechtsonderwerp’ zal vooral door zussen bevestigd worden. Want niets is zo erg als je jongere zusje op school tegenkomen MET JOUW SHIRTJE AAN! Fight. Fight. Fight.

De weergave van deze giphy vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Jaaaa, stiekem houden we natuurlijk hartstikke veel van onze familie <3 Toch mo茅t je wel een aantal van deze punten herkennen. Welke herken jij? Laat het weten in de comments op Facebook en check hier 7 dingen die je herkent als je christelijk bent opgevoed.

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕