Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op vakantie naar Israël? Deze plekken MOET je gezien hebben!

16 april 2018 · Leestijd 4 min

Misschien is het niet direct de eerste plek die je te binnen schiet voor een vakantie: Israël. Maar mocht je nog twijfelen over je komende trip, dan is dit zeker een bijzonder land om te overwegen. Wij laten alvast zien welke gedeeltes je (met of zonder bijbelkennis) absoluut een keer gezien moet hebben!

1. Bijbelgeschiedenis in vogelvlucht

De geschiedenis in Jeruzalem is natuurlijk ontzettend bijzonder, vooral wanneer je christelijk bent. Een mooie start van deze reis terug in de tijd is een veel genoemde berg in de bijbel: de Olijfberg. Een plek waar Jezus regelmatig te vinden was. Een flinke klim omhoog, maar dan heb je ook wat! Vanaf de top heb je een ontzettend mooi uitzicht over de Oude Stad en de Tempelberg. Vervolgens loop je zo door naar de hof van Gethsemané, de plek waar Judas Jezus verraadde. Hierna kom je via de Graftuin in de voetsporen van Jezus terecht, als je langs de Via Dolorosa de Oude Stad binnenloopt.

2. De Oude Stad

israel-jeruzalem-fotoserie-4

Deze plek is niet te missen als je naar Jeruzalem gaat. Het is dan ook nogal een toeristisch gedeelte van de stad. Vooral omdat het een echte Bijbelse plek is. Zo kun je bijvoorbeeld de plaats zien waar Jezus naar verluid begraven was (al zegt de bijbel iets anders) en kun je de locatie bezoeken waar het laatste avondmaal plaats vond. Omdat het zo druk is, is het wel aan te raden om dit gedeelte vroeg op de dag te bezoeken. Het bizarre aan deze plek is de mix van geloven op één locatie. Joods, christelijk en islamitisch Israël zit hier allemaal bij elkaar.

3. Meer van Galilea

Het meer waarin Jezus gedoopt werd door Johannes de Doper. Een bijzondere plek, maar ook de rit er naartoe, langs de Jordaan, is prachtig.

4. Dode zee

Na alle indrukken en geschiedenis is het nooit verkeerd om letterlijk even af te drijven. Een relaxende ‘duik’ in de Dode Zee is dan ook een must als je in Israël bent. En ja, dat is nou eenmaal een goed excuus voor een toffe foto.

5. De Klaagmuur

israel-jeruzalem-fotoserie-8

Een wereldberoemde plek om zeker eens te bezoeken. Stop een papiertje met een gebed in de muur op een willekeurig moment, of doe mee met de vrijdagavondgebeden tijdens de Sabbat.

6. Tabgha

Het klinkt waarschijnlijk niet meteen bekend in de oren. Maar dit is de plek waar Jezus de vijf broden en twee vissen verdeelde onder de menigte. Waarschijnlijk moet jij even je eigen lunch scoren, maar het zeker een bezoekje waard.

7. Tel Aviv

In Tel Aviv is het motto vooral: het verleden ligt achter ons, de toekomst is nu. De keppeltjes zijn vervangen door bikini’s en er zijn feestjes alom. Hier mag je op het strand ploffen met een cocktail in de hand, om alle Bijbelse indrukken even te laten bezinken.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je alvast een kijkje in een vakantie naar Israël? BEAM’s Charlotte gingen samen met haar man en legde het allemaal vast!

Mocht je nog twijfelen over de veiligheid van Israël: er wordt vooral afgeraden om teveel in de buurt te komen van de Palenstijnse grensovergangen. Hier zijn tegenwoordig veel demonstraties en protesten (dit omdat Trump Jeruzalem officieel als hoofdstad van Israël benoemde). Het echte negatieve reisadvies geldt overigens alleen nog steeds voor de gebieden bij de Gazastrook. Israël zelf is op dit moment prima te bezoeken. De exacte reisadviezen vind je hier.

Geschreven door

Anouk

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡