Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Maurits maakt een podcast: “Op een laagdrempelige manier vertellen over Jezus”

8 mei 2020 · Leestijd 4 min

Maurits (20) is samen met zijn goede vriend Brent begonnen met de podcast-serie Vast Voedsel, geïnspireerd door Hebreeën 5:14. Vanuit hun stichting We Move Nederland willen ze jongeren vertellen over Jezus door bijeenkomsten te organiseren waarin wordt gebeden en gezongen. Nu dat door het coronavirus niet door kan gaan, zijn ze begonnen met de podcast Vast Voedsel. “Ideaal om jongeren tijdens de coronacrisis te bereiken en ze te vertellen over de liefde van Jezus.”

“Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan een bijbelschool. Daar heb ik geleerd om intens met Jezus te leven. Elke dag bestudeerde ik het Woord van God en dat heeft mij zo overtuigd van Jezus dat mijn hele hart op Hem is gefocust. Na mijn jaren op de bijbelschool ben ik gaan studeren in Rotterdam. Daar vond ik het bijzonder om Jezus’ liefde te delen op plekken waar veel minder mensen geloven. Vanuit mijn passie voor Hem en de drang om anderen te vertellen over Jezus ben ik samen met mijn broer en een paar andere vrienden de organisatie We Move Nederland gestart.”

De vergelijking met een sportschool is snel gemaakt

“We Move Nederland is tweeënhalf jaar geleden kleinschalig begonnen. De eerste bijeenkomst was op een studentenkamer en elke week kwamen er meer jongeren bij. Voor de maatregelen kwamen er vijftig tot zestig jongeren uit of rondom Rotterdam om te zingen, bidden en praten over het geloof in Jezus. We willen een beweging op gang brengen van jonge mensen die Jezus met hun hele leven willen volgen. Daarom heten we ook We Move, we willen in actie komen voor God. De vergelijking met een sportschool wordt vaak gemaakt, maar dat zijn we dus niet haha.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Coronalternatief

“Door de maatregelen van het coronavirus konden we onze bijeenkomsten niet meer organiseren. Daarom zijn we gaan kijken naar alternatieven om toch de jongeren te bereiken met de prachtige boodschap van Jezus. We kwamen bij een podcast uit die ik samen met mijn goede vriend Brent opneem. Een podcast kun je tijdens het sporten of onderweg luisteren, wat het heel toegankelijk maakt. Voor mij is het een tof idee dat ik de hele dag mensen kan vertellen over Jezus, terwijl ik het maar één keer heb verteld tijdens het opnemen.

Met Vast Voedsel, onze podcast-serie, duiken we diep de Bijbel in, waardoor de onderwerpen soms moeilijk zijn. Zo gaat de tweede aflevering over sterven aan jezelf. Dat klinkt ingewikkeld, maar door er op een laagdrempelige manier over te praten kunnen we moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken. We gaan in gesprek met elkaar en kijken wat de Bijbel vertelt over het onderwerp.”

Hij vertelde dat Jezus zo dicht bij hem was gekomen

“We krijgen veel positieve reacties op de podcast en merken dat -  naast de groep die al naar de bijeenkomsten kwam - mensen vanuit het hele land luisteren. Mensen raken met onze boodschap is het mooiste wat ik mij kan wensen. Zo kwam er tijdje terug een jongen bij ons die in zijn jeugd bijna niets had meegekregen van het geloof. Toen hij bij een bijeenkomst van ons kwam, koos hij pas echt voor Jezus. Hij vertelde dat Jezus zo dicht bij hem was gekomen tijdens een aanbiddingsavond. Dat maakte mij zo blij, want daar doe ik het als christen allemaal voor: mensen leiden naar Jezus.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voordelen coronacrisis

“Ik denk dat het heel belangrijk is om ook nu te blijven vertellen over Jezus. Veel jongeren gaan in deze tijd nadenken waar het leven om draait. Ze zien mensen ziek worden in hun omgeving, hebben daardoor veel vragen over en aan God en ze hebben praktisch gezien veel meer tijd over. Daarom denk ik dat het juist makkelijker is om jongeren te bereiken in de coronacrisis. Wij doen dat door onze podcast en willen jongeren laten zien dat God ondanks de moeilijke tijd er altijd voor je is.”

Wist je dat BEAM ook podcasts maakt? Volg ons BEAM Podcast kanaal op Spotify door hier te klikken.

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡