Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Op de EO-Jongerendag ontmoette ik mijn vriend voor het eerst”

1 mei 2019 · Leestijd 4 min

Renske (19) en haar vriend leerde elkaar kennen via het internet. Na een aantal jaar contact besloten ze elkaar toch meer eens in het echt te zien. “Hij kwam twee uur te laat aan.”

“We kenden elkaar al vijf jaar voordat we elkaar voor het eerst zagen. Na ja, kennen was het niet echt. Via een internetspelletje ben ik in contact gekomen met een vriend van hem. Zo hebben we nummers uitgewisseld en ‘zagen’ we elkaar voor het eerst via videochat. We hebben toen veel contact gehad via internet, maar vaak bestond dat hele gesprek dan uit ‘hoe gaat het’. 

We wilden wel afspreken, maar het kwam er gewoon niet van. Na vijf jaar contact vond ik het wel tijd, ik was ook de persoon die het contact echt aanhield. Dit duurde me veel te lang.

Hoe is jullie eerste ontmoeting geweest?

“We besloten om elkaar voor het eerst te zien op de EO-Jongerendag. Ik ging daar sowieso heen met een vriendengroep, en mijn toenmalige vriend. We spraken af om elkaar daar te zien aan het begin van de dag. 

Dit ging niet helemaal door. Hij stapte in de verkeerde trein en kwam twee uur te laat. Zijn zusje was mee en liep met krukken, dus begonnen ze binnen met de krukken in de lucht te zwaaien. Zo konden we elkaar toch nog vinden, terwijl de EO-Jongerendag in volle gang was.”

Hoe heeft deze ontmoeting effect gehad op jullie relatie?

“Je kan wel zeggen dat wij beide op het moment van de eerste ontmoeting op een laag punt in ons geloof zaten. Juist omdat dit hetgeen was waar wij het samen over konden hebben, heeft dit geholpen om het geloof te betrekken in onze relatie. 

Het eerste wat we samen hebben gedaan is naar de EO-Jongerendag gaan. Dit is altijd een gespreksonderwerp bij ons. En het zal altijd een belangrijk onderdeel van onze relatie zijn en blijven.”

Hoe was het contact na de EO-Jongerendag?

“Ik sliep samen met mijn vrienden in Arnhem, we hebben hem afgezet op het station en zijn toen verder gegaan. Direct nadat we afscheid hadden genomen appten we elkaar: ‘We hadden alvast voor een volgende keer af moeten spreken’. Nu gingen we beide weer onze eigen wegen. We spraken elkaar wel via Whatsapp, maar het heeft nog een paar weken geduurd voordat we elkaar weer zagen. Dit was na de zomervakantie van dat jaar, toen hebben we weer met mijn vriendengroep afgesproken.”

En jullie samen dan?

“Het heeft best een tijdje geduurd voordat we echt met z’n tweeën afspraken. Dit was pas eind maart 2017. Het was toen uit met mijn vriend en we waren bij elkaar in de buurt. Dus besloten we samen te winkelen in Breda. Na een paar winkels gehad te hebben, gingen we op een terrasje zitten. Het duurde niet lang of ik kreeg het volgende te horen: ‘Ik vind je eigenlijk leuk, sinds de EO-Jongerendag al.’ We raakten dieper in gesprek en van het een kwam het ander.

Nu hebben we twee jaar een relatie. Ieder jaar gaan we samen naar de EO-Jongerendag. Het is echt het begin geweest van onze relatie, iets waar we het nog altijd over hebben samen.”

Wil jij ook zo’n verhaal kunnen vertellen? Koop je tickets dan HIERRR!

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡