Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Ook vrouwen moeten het evangelie verkondigen”

5 mei 2018 · Leestijd 6 min

Magdi (21) kwam na haar middelbare school in Zuid-Afrika als au pair bij een christelijk gezin in Nederland terecht. Ze woont nu voor haar derde jaar in Nederland en wil niets liever dan spreker worden en het evangelie van Jezus overal ter wereld verkondigen. Eerst wil Magdi naar Hillsong College in Australië om meer over spreken te leren.

Ben je christelijk opgevoed?

“In Zuid-Afrika is het normaal om gelovig te zijn. Veel mensen noemen zichzelf christen. Ik kom uit een Nederlands gereformeerde kerk. Hier mag je gewoon broeken dragen hoor, haha. Ik voelde in deze kerk niet altijd Gods aanwezigheid, dus ik ging toen naar de christelijke jeugdavonden bij een jeugdcentrum. Ik zag dat het geloof heel anders kon zijn en dat het meer dan regels is. Het gaat om het hebben van een relatie met Jezus. Bij dit jeugdcentrum startte de kern van mijn geloof. Ik ervaarde vrijheid en begon naar Hillsong te luisteren. Mijn relatie met Jezus werd sterker door dit jeugdcentrum. Ik ben mijn ouders er dankbaar voor dat ze mij de christelijke opvoeding hebben meegegeven.”

Waarom wil je spreekster worden?

“Toen ik in Zuid-Afrika naar de jongerengroep ging leerde ik Jezus steeds beter kennen. Ik wilde meer doen in het jeugdcentrum en ging in het leiderschapsteam. Op dat moment wist ik nog niet dat ik spreekster wilde worden. Vorig jaar op de Hillsongconferentie in Londen kwam ik daarachter. Tijdens deze conferentie vertelden ze aan ons dat ze een Hillsong Israël zouden gaan starten. De voorganger van deze kerk is een vrouw. Ze is niet getrouwd en begint alleen een kerk. Als deze vrouw het durft en kan, dan zou ik dat toch ook moeten kunnen? Ik hoef me niet ongeschikt en niet sterk te voelen."

"Een voorganger zijn neemt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Dat vond ik een beetje een eng idee. Als God dit van mij vraagt dan geeft hij mij de wijsheid en leidt hij mij hierdoorheen. Ik wil dat God me overal ter wereld gebruikt, zodat ik het evangelie kan verkondigen en mensen de boodschap van Jezus kan geven."

Ik wil dat Jezus mensen door mij heen aanraakt

"Deze mensen moeten vrij los van alle banden en zonder zich schuldig te voelen kunnen leven. Ik wil dat Jezus mensen door mij heen aanraakt. Het is niet zo dat ik per se in een bepaald land wil dienen zoals een zendeling. Ik wil ook een thuisbasis hebben en op bijvoorbeeld conferenties spreken. Op dit moment is het alleen nog maar mijn droom en hoop ik dat als mijn tijd komt ik zal weten wat Gods plan is. Hij zal mij leiden en me de weg wijzen.”

Waarom denk je dat vrouwen predikers kunnen zijn (zie 1 Timoteüs 3:1)?

“Sommige mensen zeggen dat vrouwen stil moeten zijn, maar zeggen zij dat of is het God? Ik quote even spreekster Lisa Bevere: ‘Als mannen de enigen zijn die moeten prediken wat moeten we dan zeggen over Jezus die Maria Magdalena vertelt om het nieuws van Zijn opstandig aan Zijn discipelen te verkondigen? En hoe zit het met het grote nieuws verkondigen? Jezus gaf het niet alleen aan de aanwezige mannen. Hij gaf het aan iedereen. Ik geloof dat het grote nieuws een missie is voor mannen en vrouwen om samen te werken.’ Ik ben het ermee eens dat vrouwen ook het evangelie moeten verkondigen.”

Waarom denk je dat God jou geroepen heeft om spreekster te worden?

“Mijn hele leven brengt God mij in kerkelijke sferen. Hij bracht mij bij het jeugdcentrum in Herofield in Zuid-Afrika, maar ook bij Motion Church in Utrecht. Op deze twee plaatsen leerde ik veel over Hem maar ook meer over mezelf. Ik werd blootgesteld aan de roeping die God voor me had. Beetje bij beetje begon Hij Zijn plan voor mij te openbaren. Veel mensen bidden voor mij en vaak komt het onderwerp spreker bij ze op. Ze zeggen dat ik mensen naar God zal leiden en veel gebroken mensen zal helpen. Het is een visie en God leidt mij op door kennis te krijgen door de kerkstudies. Ik heb er altijd een grote passie voor gehad. Ook vind ik het geweldig om over God te praten.”

Ik moet geloven en vertrouwen dat God dit voor mij heeft gepland
afdelingbeeld.nl_Maaike_Poelen_Not_About_Me_35_hr

“Ik krijg bevestiging van God door Bijbelverzen en van mensen die God gebruikt. Een keer zei mijn vader dat ik misschien niet naar Hillsong Australië moest gaan en dat ik misschien terug moest komen naar Zuid-Afrika. Ik dacht: ‘Nee, God wil dat ik meer over hem leer, zodat hij door mij heen kan spreken.’ Na dit gesprek opende ik de Bijbel op Psalmen 119:2-8. God sprak tot mij via de Bijbel. Hij liet mij zien wat ik moest doen en wat de weg voor mij is. Ik moet geloven en vertrouwen dat God dit voor mij heeft gepland. Door deze Psalm realiseerde ik mij welke beslissing ik ook maak of welke weg ik ook neem: ‘Ik wil dat het Gods plan is, omdat ik er later geen spijt van wil krijgen en zal denken had ik maar een andere keuze gemaakt of had ik maar op hem vertrouwd.”

“Er zijn zoveel dingen die kunnen gebeuren in je leven. Je bent niet zeker over de dag van morgen. Ik voelde me net als Abraham. God vertelde niet aan Abraham waar hij heen moest gaan. Hij vertelde hem om geloof te hebben en hem te volgen. Onderweg vertelde hij hem welke stappen hij moest nemen en waar hij moest stoppen en doorgaan. Abraham had geloof en voor mij was het komen naar Nederland een stap van geloof, een jaar langer blijven en het voorbereiden op Australië zijn ook stappen van geloof. Elke keer is God er weer voor mij.”

Twijfel je soms over je roeping?

“Soms vraag ik mij af of God wil of ik naar Australië ga. Misschien komt het omdat het mijn droom is en ik zoveel van Hillsong houd. Ik geloof dat God dromen in ons plaatst. Ik wil zo dicht mogelijk bij mijn droom komen. Als het niet lukt dan is dat niet omdat God het niet wil, maar een andere weg of iets beters voor mij op het oog heeft. Er is niets anders wat ik wil gaan doen. Als het niet lukt dan is dat oké en anders opent hij nog veel meer deuren voor mij.”

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡