Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Onze eerste kus was bij 'Made to Love’ van Toby Mac”

2 maart 2016 · Leestijd 5 min

Chantal (22) en Marc (25) hadden elkaar al één keer eerder gezien, maar de vonk sprong echt over op de EO-Jongerendag van 2011. Chantal: “Onze eerste kus was tijdens ‘Made to Love’ van Toby Mac.”

Wie zijn jullie?
Chantal:

“Marc is een lieve, chaotische jongen. Hij heeft een grote passie voor zijn werk als dieselmonteur en voor zijn hobby: aan auto’s sleutelen. Hij is erg behulpzaam en als er ergens maar iets aan de hand is, helpt hij.” 
Marc: “Chantal is een spontane, perfectionistische meid. Ze is vooral perfectionistisch in haar werk als opticien. Als het een keer niet gaat zoals ze had gehoopt, krijg ik daar ’s avonds uitgebreid verslag van. Maar, als het gelukt is, is ze juist erg vrolijk. Ook staat ze klaar voor familie en vrienden, ze helpt ze met van alles en nog wat: van oppassen op de kinderen tot even een boodschapje doen voor opa en oma.” Hoe hebben jullie elkaar voor het eerst ontmoet?
Marc: “Een paar weken voor de EO-Jongerendag in 2011, hadden we elkaar al een keertje gezien bij een jongerendienst. Na de dienst hadden we wat gekletst, maar verder gebeurde er nog niks.”
Chantal: “Op de EO-Jongerendag ging ik met een vriendin met de bus naar het Gelredome. Eenmaal daar ontmoetten we een paar vrienden van mijn vriendin, één daarvan was Marc. Alleen raakten we elkaar weer snel uit het oog, toen vroeg ik aan mijn vriendin of ze misschien het nummer van Marc had.”
Marc: “Ze stuurde me en berichtje of ik bij hen kwam zitten en dat heb ik gedaan. Dat was nog voor de opening. We zijn de hele dag bij elkaar gebleven en het was super gezellig.
Chantal: “Onze eerste kus was bij Toby Mac. Hij was de laatste act en bij ‘Made to Love’ gaven we elkaar een snelle kus.”  En toen moesten jullie naar huis!?
Marc: “Het was zo gezellig dat Chantal overdag de leiding van de bus al had opgezocht om te zeggen dat ik haar en haar vriendin wel thuis zou brengen. Ik was toch met de auto en had nog twee plaatsen over.“
Chantal: “Op de terugweg reden we nog even langs de McDonalds en een paar meiden vroegen aan Marc of hij al bezet was. Hij zei ja! Ik keek hem toen heel raar aan, maar hij glimlachte alleen. Even later, toen we wegliepen zei hij: ‘Ik heb jou toch!”  Wat lief! Hoe ging het daarna?
Marc: “
De dag erna waren we allebei helemaal in de wolken. Chantal ging die maandag een mid-week weg met vriendinnen en vond het wel heel erg snel, en ik mocht nog niet langs komen.”
Chantal: “De hele week hebben we heen en weer gebeld en berichtjes gestuurd. Mijn vriendinnen waren er al helemaal over uit dat ik hotel-de-botel was! De vrijdag dat ik weer thuis kwam, wilde Marc langskomen en hij heeft mij toen verkering gevraagd. “ Wat vinden jullie leuk aan elkaar?
Chantal: “Zijn enthousiasme en positieve invloed op mij.
Marc: Chantal is altijd erg behulpzaam en ze helpt en steunt me in alles.” Zijn er ook dingen die jullie niet zo leuk vinden aan elkaar?
Marc: “Als het even niet goed gaat, laat Chantal soms wat sneller de moed zakken.”
Chantal: “Marc komt, ongeacht hoe laat we ook afspreken, altijd te laat.” Welke rol speelt geloof in jullie relatie?
Chantal: “We gaan al vanaf het begin bijna elke zondag samen naar een dienst in verschillende kerken. We zijn samen op zoek gegaan naar een kerk waar we ons allebei thuis voelden. Die hebben we gevonden. We volgen een kring en we bidden en lezen samen uit de bijbel. De ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer. “ Wat is het leukste wat jullie tot nu toe samen hebben meegemaakt?
Marc: “De vakanties, dat is elke keer weer een groot feest! Skiën, een hele tocht met de auto, samen kamperen of juist in een hotel en lekker helemaal niks hoeven doen, we hebben al heel veel leuke vakanties samen gehad.” Chantal: “Het leukste van onze relatie vinden we de ontwikkelingen die we samen doormaken. We hebben bijvoorbeeld een huis gekocht en elke keer weer gaan we er even kijken. Net als in onze relatie komt er elke keer een stukje bij. In onze relatie groeien we steeds. We komen steeds dichter bij het doel om voor altijd samen te blijven en mooie momenten mee te maken.” Een ander hoogtepunt dat er aan zit te komen is jullie huwelijk! 10 november is de grote dag, hoe gaan de voorbereidingen?
Chantal: “De voorbereidingen verlopen tot nu toe prima. In grote lijnen is alles al geregeld: het gemeentehuis, de kerk en de feestlocatie. De jurk is ook al besteld en de fotograaf is ook geregeld. We hebben geweldige ceremoniemeesters die ons in alles helpen en begeleiden.” Hoe hoop je dat jullie toekomst eruit ziet?
Marc: “We hopen op een mooi gezin van God, als kinderen ons gegeven zijn. Dat zou echt fantastisch zijn. En we hopen dat we ons werk met veel plezier mogen blijven doen.” Tekst: Janita Kers

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡