Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Te veel gehamsterd? Deze kerk in Rotterdam heeft win-win-oplossing!

17 juni 2020 · Leestijd 2 min

De Pauluskerk in Rotterdam laat zich van haar creatieve kant zien met een zogenaamde ‘onthamsteractie’. Mensen die aan het begin van de coronacrisis te veel eten hebben ingeslagen, kunnen dit bij de kerk inleveren. De kerk geeft de boodschappen vervolgens weer aan mensen die het nu hard kunnen gebruiken.

“De actie is bedoeld om voedsel in te zamelen: basisproducten als rijst, linzen en pot- en blikgroenten. Maar ook gebruiksartikelen als zeep, tandpasta en shampoo.” Dit zegt de predikant van de Pauluskerk in een interview met Rijnmond. De ingezamelde producten worden verdeeld onder mensen zonder verblijfspapieren. Het gaat volgens de dominee om zo'n tienduizend mensen, die het door de coronacrisis zwaar hebben. "Velen van hen zijn hun werk kwijt. Geen werk, geen geld en geen eten." 

Wereldvluchtelingendag

Aanstaande zaterdag 20 juni - op Wereldvluchtelingendag - worden de producten bij de Pauluskerk ingezameld. Mensen die die dag niet kunnen (of niet willen dat hun eerdere hamstergedrag zichtbaar wordt) kunnen geld doneren: "Dan maken wij een voedselpakket en dan zijn deze lieve mensen toch geholpen."

Bron: Rijnmond, NOS, Pauluskerk Rotterdam

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡