Ga naar submenu Ga naar zoekveld

OneRepublic zet zich samen met IJM in tegen slavernij

9 maart 2020 Leestijd 2 min

De Amerikaanse band OneRepublic is ambassadeur geworden van International Justice Mission (IJM) en spreekt zich naast 茅n op het podium uit tegen moderne slavernij. Op zondag 8 maart traden ze op in Utrecht en vroegen BEAM-redacteurs Wilke en Anouk hen waarom ze deze keuze hebben gemaakt.

OneRepublic is een Amerikaanse poprockband uit Colorado. De band is opgericht door zanger Ryan Tedder en gitarist Zach Filkins. De band publiceert hit na hit en wordt maandelijks bijna 24 miljoen keer gestreamed via Spotify. Begin dit jaar besloot de band ambassadeur te worden van IJM nadat ze een indrukwekkende reis maaken naar de Filippijnen waar ze met eigen ogen zagen hoe slavernij hier nog steeds een groot probleem is.

Waarom hebben jullie de keuze voor IJM gemaakt?

Zach: "We hebben elkaar op een natuurlijke manier gevonden. We vinden IJM erg aantrekkelijk omdat ze ontzettend goed werk doen en bijzonder mooie resultaten boeken. Ze zijn bezig met thema's waar wij ook echt om geven, namelijk: het bevrijden van mensen en hen helpen te leven hoe ze bedoeld zijn."

Hoe was jullie bezoek aan de Filipijnen?

"We hebben overlevenden ontmoet van moderne slavernij. Dit was ontzettend indrukwekkend. We zagen een enorme vreugde op hun gezicht en we wisten dat dit grotendeels te danken was aan het werk van IJM. Jaren of misschien zelfs maanden daarvoor zaten deze jonge mensen in een situatie waar geen vreugde te bekennen was. Ze werden verkocht of misbruikt. Het was heel bijzonder om deze verandering in hun levens te mogen zien en hier een klein steentje aan bij te dragen."

Tijdens hun volgende wereldtoer geeft OneRepublic van elke ticket die wordt gekocht een euro aan IJM. Ook spreekt zanger Ryan Tedder vanaf het podium regelmatig over het onrecht dat mensen wordt aangedaan en hoe we hier met elkaar iets aan kunnen doen.

LZ7 is een band uit Manchester (Engeland) die ook super inspirerend is! Lees hier meer over het mooie werk dat ze op (voornamelijk) middelbare scholen doen. 

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕