Ga naar submenu Ga naar zoekveld

ONDERZOEK: Jullie favoriete Bijbelfiguren

12 februari 2016 · Leestijd 3 min

Gisteren is bij onze abonnees weer een gloednieuw BEAM Magazine op de deurmat geploft. Inclusief ons grote ‘Lees je Bijbel, bid elke dag?!’ onderzoek. In dat onderzoek gaven honderden BEAM’ers antwoord op de vraag: ‘Wat is jouw favoriete Bijbelfiguur?’ Vaak waren dit prachtige antwoorden (kijk maar op pagina 8), maar in het magazine hadden we helaas geen ruimte voor veel van deze persoonlijke verhalen. Daarom nu online: deel twee.

Misschien niet heel verrassend, maar Jezus werd het vaakst genoemd als antwoord. We hebben op de redactie als een malle lopen turven en dit bleke uiteindelijk jullie top 10, gebaseerd op ruim 1.200 meningen: Top 10
1.    Jezus
2.    David
3.    Ester
4.    Paulus
5.    Ruth
6.    Petrus
7.    Job
8.    Mozes
9.    Maria
10. Daniel Zoveel BEAM’ers, zoveel meningen
“Henoch. Er staat weinig over hem in de Bijbel, maar wat er staat is prachtig. Henoch had een bijzondere relatie met God en is daarin een voorbeeld voor mij.” “Maria, omdat ze voor mij een geloofsheldin is. Toen ze hoorde dat ze de moeder van Jezus zou worden, zei ze niet dat ze het niet wilde, maar ‘Uw wil geschiedde’. Dat wil ik ook kunnen zeggen, zonder twijfel.” “Jezus (Duh;))” “Noach, door de Geest vol vertrouwen in een wereld vol van spot.” “Esther, een echte powerwoman.” “Petrus, want hij is niet op zijn mondje gevallen en dat herken ik in mijzelf.” “Jeremia. Hij is een echte held. Hij was jong toen hij begon als profeet en raakte totaal depressief van de vreselijke profetieën die hij moest brengen en had veel tegenslag. Toch hield hij vast aan God en twijfelde niet aan hem.” “Prediker (of degene die dat boek geschreven heeft), omdat sommige Bijbelverhalen heel mooi zijn, maar niet echt ‘relatable’. Bij Prediker is dat wel het geval.” “Jozef, voor zijn trouw aan God, zijn hele leven lang. Hij bleef vertrouwen houden en via vele dieptepunten kwam hij op de plek waar God hem hebben wou…” “Rachab spreekt mij heel erg aan! Ondanks dat ze in de ogen van mensen niets waard was, durfde zij op een God te vertrouwen die ze eigenlijk niet eens kende. Ze ging een avontuur aan met God en is uiteindelijk zelfs in het geslachtsregister van Jezus terechtgekomen!” “Paulus, een ontzettend slimme man. Doordat hij in zijn leven fout heeft gedaan, geeft hij niet het beeld van de perfecte mens, maar van iemand waarin ik mij kan verplaatsen.” “Daniel. Wat een geloof had die man! Al dat op zo’n jonge leeftijd.” “Thomas, net zo moeite met geloven als ik soms…” “Job, omdat hij ondanks alle ellende op God bleef vertrouwen. Een voorbeeld.” “Johannes. God openbaarde aan hem de toekomst en dat zou ik ook wel willen! Mijn ouders hebben mij naar hem vernoemd.” Staat jouw favoriet er al tussen? Wie is jouw favoriet en waarom?

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡