Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nikki (18): “Als ik mijn vrienden niet had gehad, was ik het geloof helemaal kwijtgeraakt”

19 november 2020 · Leestijd 4 min

Als er één ding was dat Nikki verschrikkelijk vond, was het wel naar de kerk gaan en bezig zijn met geloof. Totdat ze naar de EO-Jongerendag ging en er iets gebeurde dat ze niet had verwacht.

“Al zo lang ik me kan herinneren, moet ik verplicht mee naar de kerk. Verschrikkelijk vond ik dat. Ik had helemaal niks met het geloof en ging er dus alleen heen omdat mijn ouders dat wilden. Ik werkte ze zelfs een beetje tegen. In de jeugdgroepen van de kerk hield ik me vaak afzijdig, want dat interesseerde me echt totaal niet. Het enige dat ik wel heel leuk vond, was de EO-Jongerendag. Vanuit mijn kerk regelden ze daar elk jaar kaartjes voor.”

Afgezegd

“Zo ook twee jaar geleden. Ik had afgesproken om samen met een vriendinnetje te gaan en was er echt enthousiast over. Ineens zei ze de avond van tevoren af. Daar baalde ik best wel van, want ik wilde gewoon met haar gaan. Ik kon zo snel niemand anders regelen, dus ik was helemaal alleen.”

Dan kom je toch gewoon bij ons!

“Toch ben ik de volgende ochtend gegaan. Ik dacht: ik zie wel hoe het gaat. Ik kwam een meisje tegen waarmee ik vroeger omging in de kerk. Het contact was wat verwaterd, maar die ochtend hadden we een kort gesprekje. Ik vertelde haar dat ik alleen was en zij zei: ‘Oh joh, maar dan kom je toch gewoon bij ons zitten!’. Ik liep met haar mee en zag een stuk of zeven mensen die me meteen verwelkomden en opnamen in hun groep. Ik vond het zo bijzonder dat ze dat deden. De rest van de dag was superleuk. Mijn EO-Jongerendag was helemaal geslaagd.”

afbeelding

De kerk = cool

“Kort daarna was er een jongerenweekend van onze kerk. Ze vroegen of ik meeging en dat heb ik gedaan. Daar heb ik alleen maar meer vrienden gemaakt. Ineens had ik er plezier in om naar de kerk te gaan. Ik moet nog steeds van mijn ouders naar de kerk, maar nu vind ik dat helemaal niet erg meer.”

Ik had nog nooit van Opwekking gehoord.

“Ze hebben me ook meegenomen naar Opwekking, één van de grootste bijeenkomsten van christenen in Nederland. Daar had ik nog nooit van gehoord, maar ik voel me zo gezegend dat ik daarbij was.”

God leren kennen

“Doordat mijn interesse in het geloof zo erg groeide, begon ik zelf ook met Bijbellezen. Daarnaast ga ik nu ook naar een kring, een groepje dat elke week samenkomt om over het geloof te praten. Daar leer ik weer hele andere dingen over God dan de dingen die ik in mijn kerk leer. Ik hoor bijvoorbeeld over de gaven van God. Daar had ik nog niet eerder over gehoord.”

Ik heb ontdekt hoe groot God is!

“Als ik deze vrienden niet had gehad, was ik het geloof helemaal kwijtgeraakt en was de EO-Jongerendag minder leuk geweest. Ik had het dan nog steeds stom gevonden om naar de kerk te gaan. Maar door mijn vrienden heb ik ontdekt hoe groot God eigenlijk is en kreeg ik interesse in het geloof. Ik praat met hen over van alles en nog wat. Het gaat dan vaak over het geloof. Dat is heel leuk en gaat heel natuurlijk. Ik geloof dat God me deze vrienden heeft gegeven om Hem te vinden. Ik zou het niet anders willen!”

Dit jaar kon de EO-Jongerendag niet doorgaan. ZO JAMMER. Maar weet jij nog hoe vet de EOJD in 2019 was? Check de aftermovie hier.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡