Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nijkerk: "Je hoort dat kerken leeglopen, hier lopen ze vol!"

12 juni 2020 · Leestijd 3 min

Nu de (buitenlandse) zomervakantie op losse schroeven staat door het coronavirus, zullen we het dichter bij huis moeten zoeken. Gelukkig kent Nederland tal van prachtige plaatsen, maar die zijn lang niet allemaal even bekend. Daarom blazen wij onze oude rubriek - Biblebelt City Guide - nieuw leven in. Dit keer vertelt Eva (20) over haar stad Nijkerk.

“Ik woon in Nijkerk, dat ligt in het midden van Nederland vlak naast Amersfoort. Nijkerk heeft meer dan 42.000 inwoners. Veel mensen van buitenaf denken dat Nijkerk een dorp is. Dat ligt gevoelig bij de inwoners, want Nijkerk is wettelijk gezien toch echt een stad.  

In ons stadje is het altijd gezellig. Iedereen kent elkaar en er is altijd wel wat te doen. Het mooiste en het leukste om in Nijkerk te bewonderen is de kerktoren. De inwoners van Nijkerk vinden deze toren de mooiste van Nederland. Niet compleet onterecht, in 2012 won de toren de prijs 'mooiste toren van Nederland'. Naast de bezienswaardigheden kun je hier ook rust of juist de drukte opzoeken. Dit gaat zo makkelijk omdat het platteland en de stad vlakbij elkaar liggen.”

Nijkerk aan Zee

“Een plaats waar veel mensen bij elkaar komen is ‘Nijkerk aan zee’ dit is een rivier vlakbij Nijkerk waar in de zomer altijd veel mensen zwemmen. Het is mijn lievelingsplek omdat ik hier altijd samen met mijn vrienden ga zitten en over allerlei dingen kan praten.”

afbeelding

Meer dan 20 kerken

“In Nijkerk kun je een stuk of twintig kerken vinden. In deze kerken zijn allemaal verschillende soorten gemeenten te vinden. Kortgeleden is de mozaiek worship 033 kerk erbij gekomen en verder hebben we bijvoorbeeld ook gereformeerde, protestantse en reformatorische gemeenten. Er is hier voor iedereen wel een kerk of gemeente te vinden. Ik denk dat ik zeker kan zeggen dat ik in de biblebelt woon. Je hoort vaak dat alle kerken leeglopen, maar vanuit mijn oogpunt lopen ze hier juist vol. Dat er hier veel christenen wonen, merk je niet altijd. Het ligt er ook echt aan met wat voor mensen je omgaat. Op mijn middelbare school had je het amper door, maar in mijn vriendengroep is bijvoorbeeld iedereen christelijk.”

Wil jij een andere stad in de biblebelt bezoeken? Klik dan hier om meer te weten te komen over Driezum!

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡