Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe track The Weeknd en Kendrick is net een psalm

5 februari 2018 Leestijd 2 min

Heb je de nieuwe track van The Weeknd en rapper Kendrick Lamar al gehoord? De tekst had zo uit de Psalmen kunnen komen.

Over hiphop hoor je vaak dat het geweld en wereldse dingen verheerlijkt, maar in deze nieuwe track 'Pray for me' hoor je iets heel anders. Het liedje gaat over de zoektocht naar God tussen alle chaos in de wereld. In de lyrics hoor je de echo van gebeden van Bijbelse figuren, zoals Koning David (Psalm 51: 5 en 14: "Ik ken mijn wandaden, ik ben mij steeds van mijn zonden bewust") en de apostel Paulus (Romeinen 7: 24: "Wie zal mij, ongelukkig mens, redden uit dit bestaan dat beheerst wordt door de dood?")

"Ik ben altijd klaar voor een nieuwe oorlog, wie redt mij van mezelf?", zingt the Weeknd. "Ik vecht tegen de wereld, ik vecht tegen jou, ik vecht tegen mezelf, ik vecht tegen God. Hoeveel lasten zijn er nog, vertel het me", rapt Kendrick een vers later. 

Of het nou toeval is of niet, de overeenkomst tussen Kendricks teksten en de Bijbelse woorden laten zien waarom hun liedjes zo raken. Omdat het gaat over diepe, tijdloze thema's. 

Wat haal jij uit dit nummer?

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

The Weeknd deed het al goed met het album Beauty Behind The Madness. Met zijn nieuwe album Starboy brak hij helemaal door in de wereld van de popmuziek. Kendrick Lamar is 茅茅n van de meest beroemde rappers van nu, werkte samen met U2 en Rihanna en won onlangs vijf grammy鈥檚.

Bron: Relevant Magazine

Geschreven door

Charlotte van Egmond

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕