Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alles over de nieuwe Jongerenbijbel

5 juni 2024 · Leestijd 2 min

Goed nieuws: Er is een nieuwe Jongerenbijbel verschenen! Op de EO-Jongerendag werd de Bijbel met veel vuurwerk en confetti gepresenteerd en nu is het zover dat ook jij hem kan kopen. Extra leuk: In de Bijbel zitten er meerdere covers die ontworpen zijn door allerlei christelijke organisaties, dus ook door ons. Ben je benieuwd wat er verder nog meer nieuw is aan deze Bijbel? Lees dan even door!

Koop hier de nieuwe Jongerenbijbel (60 euro)

Check hier hoe de nieuwe Bijbel onderdeel was van de opening van de EO-Jongerendag 2024

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wat is er zo bijzonder en nieuw aan deze Bijbel?

De laatste Jongerenbijbel werd in 2006 uitgebracht. Anne-Mareike Schol-Wetter werkt bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) en zegt er het volgende over: "Omdat de wereld er nu anders uitziet, is het tijd voor een nieuwe uitgave. We zien bij jongeren een zoektocht naar wat ze wel en niet geloven en over de vragen en dilemma’s van nu. De Jongerenbijbel is daarbij een gids. Hij helpt ze om zelf in de Bijbel te lezen en zo God op het spoor te komen."  

De NBV21 Jongerenbijbel bevat naast de complete Bijbel veel extra inhoud: bijvoorbeeld een kerntekstenroute langs vijftig belangrijke passages en vijftien themaroutes waar je bijvoorbeeld leert bidden. Ook zijn er dertig themapagina’s over bijvoorbeeld (on)geloof, discriminatie en keuzestress en achttien portretten om de figuren uit de Bijbel beter te leren kennen. En niet onbelangrijk: er is ruimte om notities te maken! Een team van meer dan twintig auteurs werkte eraan mee, onder wie Tabitha van Krimpen, Hetty Lalleman, Corjan Matsinger, Corina Nagel, Bram van Putten en de Vlaamse Bryan Beeckman. 

Er zitten zes verschillende covers in deze nieuwe Jongerenbijbel zodat jij kan kiezen hoe jouw Bijbel eruitziet. Ook wij hebben een vette cover gemaakt. Wat vind je ervan?

JB-BEAMcover-legacy_mockup

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡