Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWE DENKSTOF!: Wat is Gods plan met jouw leven?

3 juli 2020 · Leestijd 3 min

Goed nieuws, Denkstof is terug! In de eerste aflevering bespreken we de lastige vraag: wat is Gods plan met jouw leven? Samen met 'huis-theoloog' Reinier Sonneveld en verschillende jongeren gaat Joram op zoek naar het antwoord.

Wat zegt de bijbel?

Het is nogal een ingewikkelde vraag: Wat is de zin van mijn leven? Maar volgens Reinier staat er vrijwel meteen al een antwoord in de bijbel. In Genesis 2:15 staat “God had de mens naar de tuin van Eden gebracht. De mens moest voor de tuin zorgen en erop passen.” Zo is ook ons leven als een tuin, geef Reinier aan. Aan jou de taak om deze tuin goed te verzorgen. In een tuin doe je je best om de bloemen tevoorschijn te laten komen. “Het doel van je leven is: zelf bloeien en laten bloeien”, vertelt Reinier.

Wat is het plan?

Maar wat is dan Gods specifieke plan voor jouw leven? Die vraag legden we voor aan ons jongerenpanel. ‘Ik weet wat het doel van mijn leven is’, geeft 60% van hen aan. De overige 40% is daar niet zo zeker van. Maar hoe ontdek je het antwoord op die vraag? “Je kunt eigenlijk beginnen met jezelf vragen: ‘wat vind ik leuk om te doen?’ of: ‘waar ben ik goed in?’”, tipt Reinier. Dat betekent volgens hem niet dat dit in één keer goed zal gaan. “Je moet oefenen. Dat gaat met bloed, zweet en tranen en je zult fouten maken. Dat hoort erbij.”

Heeft God een kant en klare verwachting?

“Vroeger dacht ik dat ik op een dag wakker zou worden en God zou zeggen: dit ga jij met je leven doen”, vertelt Joram. Hoe makkelijk dat ook klinkt, zo gaat het helaas niet. God heeft dus geen kant en klaar plan klaarliggen voor jouw leven. Gaandeweg ontdek jij wat jouw talenten zijn en wat je met je leven gaat doen. Misschien kijk je over vijf of tien jaar terug en realiseer je je: dít was dus Gods plan.

Wil jij deze aflevering van Denkstof tot de praktijk brengen, bespreken met anderen of gebruiken voor jouw bijbelstudie? Bekijk hier het aansluitende lesprogramma van Jong Protestant!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡