Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe Denkstof-video: Hoe ga ik (als christen) om met ruzie?

23 december 2020 Leestijd 2 min

In deze Denkstof bespreken Joram en Reinier waarom je een ruzie niet online moet oplossen en wat je (als christen) kan doen als je ruzie hebt. En wat deed Jezus toen hij ruzie met iemand had?

Wat denkt Jezus?

Jezus zei: “Stel dat iemand iets verkeerds doet. Zeg hem dan wat hij verkeerd heeft gedaan zonder dat er anderen bij zijn.” (Mattëus 18:15). “Dat werkt natuurlijk veel beter”, vertelt Reinier, “het helpt om elkaar aan te kijken, in plaats van online te zeggen wat je denkt.” Ook als dat betekent dat je een moeilijk gesprek moet aangaan.

Ruzie is goed

“God heeft boosheid gemaakt, en soms is ruzie ook heel goed om een situatie beter te maken.” Ook Jezus ging het conflict vaak aan, vertelt Reinier, maar wel altijd face to face. Jezus draagt zelf de consequenties van wat hij zegt. “Soms maakt ruzie de wereld een stukje mooier, maar soms maakt het de wereld kapot.” Als je online opmerkingen maakt, zal dit veel onvoorzichtiger zijn dan in het echt, dan houd je veel meer rekening me de ander.

Goedmaken

“Je moet een ruzie oplossen om de juiste redenen,” geeft Reinier aan, “je wilt op een gegeven moment niet meer wakker liggen omdat je boos op iemand bent. Iets goedmaken bevrijdt je van die woede.”

Wil jij deze aflevering van Denkstof in de praktijk brengen, bespreken met anderen of gebruiken voor jouw Bijbelstudie? Bekijk hier het aansluitende lesprogramma van Jong Protestant!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 馃挍馃挕