Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Niels (20): “Ik werd verliefd op de vriendin van mijn beste vriend”

4 mei 2022 · Leestijd 5 min

Je weet wat ze zeggen over de liefde: je kunt niet kiezen op wie je verliefd wordt. En daar kan Niels (20) zich maar al te goed in vinden. Hij werd verliefd op Alise (19), de vriendin van zijn beste vriend Marijn (20). Niels: “Ik heb dingen gedaan waar ik nu nog steeds spijt van heb.”

Niels en Marijn zijn al vanaf de basisschool beste vrienden, woonden dicht bij elkaar en voetbalden in hetzelfde team. “Ik weet nog dat we vroeger een pact sloten dat meisjes nooit tussen ons in zouden komen te staan. Toen we op de middelbare school in een andere klas belandden, verwaterde ons contact langzamerhand. Ik stopte met voetbal en we kregen allebei andere vrienden. We hadden onze eigen levens en kregen beide een relatie, we hadden geen contact meer. Een paar jaar later besloot ik weer op voetbal te gaan. Hier kwam ik Marijn tegen en we raakten weer aan de praat.”

We sloten een pact dat meisjes nooit tussen ons in zouden komen
Vakkenvullen

Niels werkte op dat moment al een paar jaar bij de supermarkt en was zelfs teamleider. Omdat ze nieuwe mensen zochten, vroeg hij of Marijn nog een bijbaan zocht. “Marijn solliciteerde en werd gelijk aangenomen. Mijn baas was mega enthousiast dat ik Marijn had gevraagd, want hij werkte het hardst van alle vakkenvullers. Ik vond het zelf ook wel lachen. Omdat ik teamleider was, plande ik hem vaak bij mijn shifts in zodat we een beetje konden chillen.”

“Op ten duur koos Marijn steeds vaker voor andere shifts. Hij vertelde me dat hij een van de meiden van die shifts, ene Alise, wel zag zitten. Die jongen was echt helemaal verliefd, ik vond het wel grappig. Ik had haar nog niet ontmoet, of hij had al een relatie met haar. ‘Ze moet wel heel leuk zijn’, dacht ik toen.” Het moment dat Niels Alise voor het eerst ontmoette, ging “niet helemaal als gepland”, zoals hij zelf een beetje beschaamd zegt.

Ze kleedde zich om en ik kon mijn ogen niet van haar afhouden
Begluren

“Omdat een teamleider ziek was, werd ik gevraagd om een shift te draaien. Dit gebeurde me wel vaker en dus sprong ik op mijn fiets en liep het terrein van de supermarkt op. Voordat ik over de drempel stapte, hoorde ik een meisjesstem. Ik keek om het hoekje en zag iemand bij de lockers staan. Ze was zich aan het omkleden en ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Ik vroeg later aan de anderen wie dat meisje was. ’Alise’, zeiden ze. ‘Dat meen je niet’, dacht ik bij mezelf. De vriendin van Marijn…”

“De periode daarna was echt killing. Ik leerde Alise kennen en ontdekte dat ze naast mooi, ook heel grappig en lief was. Ik viel als een blok voor haar. We raakten aan de praat en spraken zelfs met elkaar af. Ik ergerde me kapot als zij en Marijn samen moesten werken. De hele tijd dat kleffe gedoe tijdens het werk en in de pauzes. Ik probeerde ze op werk zoveel mogelijk uit elkaar te houden, maar niets hielp.” Niels was zo verliefd op Alise dat hij het niet aan Marijn durfde te vertellen. Hij bedacht een plan. “Bij ons in de supermarkt is spiegelen het vervelendste klusje wat je kunt doen. Omdat je het van onze baas zo snel mogelijk moet doen, besloot ik hem het helemaal alleen te laten doen."

Ontslagen

Met de bemoediging ‘let’s go Marijn, dit kun je wel alleen’ ging hij een beetje overweldigd aan de slag. Hij zou het nooit binnen de tijd redden. En ik had gelijk, hij was zo langzaam dat iedereen het opmerkte. Marijn kon er altijd al slecht tegen als mensen hem op zijn vingers keken, en werd steeds geïrriteerder. Toen iemand naast hem vroeg of hij niet sneller kon werken, knapte er iets vanbinnen en begon Marijn een flinke scheldpartij. Mijn baas merkte de ruzie op en riep Marijn bij zich. Nog geen tien minuten later klonk er een verontwaardigde stem en een deur die hard dichtsloeg. Marijn was ontslagen.”

Spijt

Niels bracht hierdoor steeds meer tijd door met Alise, hij zag haar vaak op werk en bleef daarnaast afspreken. Inmiddels heeft hij zelfs een relatie met haar. Ondanks dat Marijn uit beeld is geraakt, dealt Niels vandaag nog steeds met een schuldgevoel tegenover zijn beste vriend. “Ik heb eerlijk uitgelegd aan Alise wat er is gebeurd en mis Marijn als vriend. Als ik achteraf terugkijk, weet ik dat ik dit nooit had moeten doen. Ik leef nog elke dag met een schuldgevoel.”

BEAM vertaalt in deze serie met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt het je misschien bekend voor?

Jonas: "Mijn beste vriend en ik zijn verliefd op hetzelfde meisje"

Lees ook over:

Jonas: "Mijn beste vriend en ik zijn verliefd op hetzelfde meisje"

Geschreven door

Tirza

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡