Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nico (26) komt op Schiphol tot geloof: “Ik ben ter plekke gedoopt”

13 mei 2021 · Leestijd 3 min

Op luchthaven Schiphol is vorig weekend iets unieks gebeurd: een jonge man heeft spontaan besloten om zich te laten dopen. Wachtend op zijn vlucht naar Londen raakte Nico in gesprek met een man over het geloof. Nico: “In vier uur tijd heeft hij mij bekeerd tot het christelijk geloof”.

“Ik ben accountant en moest voor zaken een paar dagen naar Londen toe. Buiten bij de vertrekhallen stond een aantal mensen Bijbelboeken uit te delen. Ik had geen zin in dat zweverige gepraat en dus pakte ik het boek aan, zei dat ik haast had en liep verder. Ik had het Bijbelboek Jesaja in handen en stopte het, zonder te kijken, in mijn tas.”

Geluk bij een ongeluk

“Achter de douane kwam ik erachter dat mijn vlucht flink vertraagd was. Ik moest zes uur zien door te brengen op Schiphol. Ik liep wat rondjes, bezocht winkels en beantwoordde mailtjes. Toen ik mijn laptop terug in mijn tas deed, viel mijn oog op het Bijbelboek dat ik eerder had gekregen. Veel beters had ik niet te doen en dus begon ik te lezen. Ik heb vroeger wel op een christelijke basisschool gezeten en kende wat verhalen, maar hier snapte ik helemaal niks van.”

Schaapachtige blik

“Er zat een man tegenover me die de frons op mijn voorhoofd steeds groter zag worden. ‘Wil het een beetje lukken?’ vroeg hij. Ik was denk ik al ruim een uur aan het lezen en was zowel geboeid als verward. ‘Nou eerlijk gezegd niet meneer’, antwoorde ik zuchtend. ‘Waarom wordt er in de Bijbel geschreven over een schaap dat naar de slacht gebracht wordt?’ De man lachte een beetje, ging naast me zitten en begon te vertellen over Jezus. Urenlang zaten we daar te praten en uiteindelijk hebben we zelfs gebeden.”

Gedoopt in een zwembad

“In vier uur tijd heeft die man mij bekeerd tot het christelijk geloof. Ik heb hem kritische vragen gesteld en het geprobeerd te ontkennen maar kon er uiteindelijk niet meer omheen dat Jezus ook mijn Heer is. ‘En hoe word je dan een christen?’ vroeg ik hem uiteindelijk. ‘De meeste mensen laten zich dopen, zoals Jezus dat zelf ook gedaan heeft.’ Ik reageerde enthousiast: ‘Nou waar wachten we nog op? We gaan water opzoeken!’ Daar in het zwembad van het Schiphol hotel ben ik gedoopt door deze man. Het was een ervaring om nooit te vergeten. En ik had mijn vlucht ook nog eens gehaald!”

BEAM 'vertaalt' in de serie Bijbelvirals met een knipoog Bijbelverhalen die vandaag de dag zeker viral zouden zijn gegaan. Komt dit verhaal je misschien bekend voor?

Geschreven door

Daniëlle

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡