Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nelleke (18) heeft een prinses Alexia fanaccount: ‘Ik heb meer dan 100.000 volgers’

27 oktober 2023 · Leestijd 6 min

Iedereen heeft een verhaal. Maar wanneer heb je de kans om onbeschaamd al je vragen aan de ander te stellen? Nou, dat kan hier. Bij de BEAM-rubriek ‘Durf te Vragen’ stellen wij de vragen die jij via Instagram hebt ingestuurd. Vandaag spreken we Nelleke (18). Zij heeft meer dan 100.000 volgers op haar prinses Alexia fanaccount. Daarnaast heeft ze afgelopen september prinses Alexia voor het eerst ontmoet.

Lotte: ‘Waarom ben jij zo fan van prinses Alexia?’

“Je hebt natuurlijk drie prinsessen en de enige die populair was toen ik dit account aan het op zetten was Amalia. Alexia was heel weinig in de media dus het leek me juist leuk om voor haar een account te maken. Prinses Amalia lijkt heel erg op haar vader en oma net als haar zusje Ariane. Maar prinses Alexia heeft juist dat Argentijnse van Maxima dat erg naar voren komt. Als zij ergens komt dan gebeurt er eigenlijk vaak wat leuks omdat de media altijd iets over haar schrijft. Laatst vond de media haar jurk te sexy en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Dat maakt het voor mij en alle mensen die mijn account volgen extra leuk en dat is de reden dat ik voor haar heb gekozen en niet voor een andere prinses. Daarnaast is Alexia is ook precies een week jonger dan ik.”

Anna: ‘Hoe is het idee van een fanaccount ontstaan?’

“Ik heb het fanaccount aangemaakt uit pure verveling op 1 september 2018. Maar op het moment dat je je steeds meer gaat verdiepen degene waar je fan van bent, dan raak je vanzelf steeds meer geïnteresseerd in alles wat met deze persoon te maken heeft. Je begint met een heel klein clubje mensen die dezelfde interesses heeft en die club wordt dan steeds groter en groter. Dan verwachten volgers ook van je dat je regelmatig iets zal gaan posten. Maar dat voelt niet als moeten, ik het juist leuk vind om te doen.”

Naomi: ‘Wat is het leukste aan fan van Alexia zijn?’

“Ik denk dat je nooit uitgepraat raakt over hetgeen waar je fan van bent. Maar het leukste is mijn fanaccount. Mensen volgen mij hierop omdat ze denken dat ze veel van mij kunnen leren over het koningshuis of omdat ze zelf ook fan zijn. Ik verdiep mij ook echt in alle nieuwtjes en vind online vaak dingen die andere mensen niet zo snel kunnen vinden of niet weten. Het leukste is echt dat ik mensen iets kan bieden zodat ze het zelf niet hoeven uit te zoeken.”

“Ik vind het woord ‘fan’ altijd klinken alsof je dan je kamer vol hebt hangen met posters en allemaal spullen die te maken hebben met, in mijn geval, het koningshuis maar dat heb ik totaal niet. Mijn account is hetgeen waar ik alles op plaats en waar alles samenkomt. Dat is dus ook de enige plek waar ik het fan zijn deel. Ik zeg zelf eigenlijk nooit dat ik fan ben maar je kan het wel zo noemen.”

Rhode: ‘Krijg je veel vragen van mensen die tegen het koningshuis zijn? En hoe ga je daarmee om?’

“Ja, echt heel veel. Al vind ik het heel interessant als mensen vinden dat het koningshuis afgeschaft moet worden. Er zijn soms ook buitenlandse mensen die om geld vragen omdat ze denken dat ik de echte prinses Alexia ben en ze mij dus dan om geld kunnen vragen. Maar ik reageer eigenlijk nooit op beide soorten berichten.

‘’Het komt soms voor dat mensen schelden met God in de comments. Omdat ik christen ben reageerde ik hier vroeger altijd op. Jezus is en blijft altijd mijn nummer één dus dat negeren is best lastig. Eerder reageerde ik er wel op, maar ik kan mezelf beter focussen op de positieve berichten in plaats van op al het negatieve. Ik blokkeer deze mensen nu gewoon meteen.”

Kees: ‘Hoe was het om Alexia te ontmoeten? ‘

“Ik heb met Blauw Bloed een interview gedaan samen met een jongen genaamd Bjorn Hoeks. Hij heeft mij hierna uitgenodigd om op 9 September mee te gaan naar het eerste werkbezoek van Alexia. Eigenlijk kon ik echt niet, maar mijn moeder heeft me overgehaald om mijn andere plannen af te zeggen en deze kans met beide handen aan te pakken. Ik heb een paar uur staan wachten op Alexia en ze kwam een half uur later dan gepland aan. Je volgt iemand natuurlijk al jaren en dan loopt ze ineens vlak langs je. Je ben geïnteresseerd in alles wat ze doet en dan staat ze ineens zo voor je neus en toen voelde ik me best wel nerveus.”

“Een nieuwszender vertelde mij dat Alexia eigenlijk na het werkbezoek meteen in de auto moet stappen, maar dat ze hebben gevraagd of ik alsjeblieft met haar op de foto zou mogen. Ik moest het alleen zelf ook nog even aan haar vragen. Ik dacht: als ik het nu niet vraag, krijg ik nooit die foto. Ik ging op de rode loper staan en toen ze richting mij kwam lopen, vroeg ik of ik met haar op de foto mocht. Ze zei lief ‘ja hoor, dat wil ik wel’. Toen maakte ze een foto en dat moment ging ontzettend snel. Ik stond te trillen op mijn benen omdat ik het haar zelf net persoonlijk had gevraagd. Deze gebeurtenis was echt een goed moment in mijn leven!”

IMG_2788

Nicky: ‘Ga je ooit stoppen met het account?’

‘’Ik krijg vaak de vraag of ik niet wil gaan bloggen over het koninklijkhuis, maar door mijn studie is dit helaas qua tijd niet mogelijk. Maar mijn Instagram-account is mijn hobby en ontspanning en ik zie het niet gebeuren dat ik hier mee zal gaan stoppen. Er zijn zelfs mensen geweest die mij geld hebben aangeboden om het account over te kopen. Maar zou ik mijn hobby voor geen goud willen verkopen. Ik vind het zo leuk om te doen en haal er veel voldoening uit.”

Deze 8 dingen wist jij nog niet over prinses Amalia!

Lees ook over:

Deze 8 dingen wist jij nog niet over prinses Amalia!

Geschreven door

Céline Dib

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡