Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nelinda Troost spreekt in de BEAM Kerkdienst over Zacheüs: “Het gaat Jezus om je binnenkant!”

6 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Aanstaande zondag spreekt Nelinda Troost voor de derde keer in de BEAM Kerkdienst. Dit keer heeft ze het over Zacheüs. "In een tijd waar social media bepaalt hoe we anderen zien, kijkt Jezus naar wie je bent vanbinnen in plaats van de buitenkant."

Je hebt al twee keer eerder gesproken in de BEAM Kerkdienst. Wat vond je daarvan?

“Ik vond dat heel tof om te doen. Bij deze kerkdienst spreek je een stukje korter dan normaal. Dat is best een uitdaging! Je merkt dat jongeren niet een hele lange spanningsboog hebben, dus is het belangrijk om kort, maar krachtig te spreken. Dan blijft het ook hangen.”

Kan je ons al een beetje vertellen waar je het over gaat hebben?

“Het verhaal dat ik wil vertellen gaat over Zacheüs. De meeste mensen kennen hem wel uit de kinderbijbel: de rijke belastingambtenaar die het goed voor elkaar heeft. Ik wil het bij dit verhaal niet alleen hebben over zijn buitenkant, maar juist inzoomen op hoe hij aan de binnenkant is.

De mensen zagen Zacheüs als een vervelende man die te veel geld vroeg. Als hij nu had geleefd, zou hij een grote auto, mooi huis en een duur pak hebben. Toch had hij het verlangen om Jezus te leren kennen. Waar lag dat dan aan?”

Welke boodschap wil je de kijkers zondag mee geven?

“Het gaat Jezus om je binnenkant! Er is vaak zoveel meer aan de hand met mensen dan wat je aan de buitenkant ziet. Zeker op social media: de foto’s en mensen lijken vaak perfect. Het ziet eruit alsof die mensen het helemaal voor elkaar hebben. Jezus ziet meer dan dat. Hij wil tot de kern komen en door die buitenlaag heen prikken.”

Herken je dit ook in je eigen leven?

“Ik heb door de jaren heen geleerd dat ik mijn hele binnenkant aan God mag laten zien. Ik merkte dat ik geneigd was om niet alles met hem te delen. Terwijl God juist ook de donkere kanten van mijn hart wil zien. Met mijn onbegrip en boosheid kan ik ook bij Hem terecht. Bij God ben je veilig!”

Wat wil je graag met je verhaal bereiken?

“Ik wil jongeren uitdagen om de sprong te wagen om Jezus in hun leven te betrekken. Soms moet je een stap zetten en kijken wat er gebeurt. Als er ergens een verlangen is om te ontdekken wie Jezus is, waarom zou je het dan niet proberen? Je hebt niks te verliezen.”

Wil je het hele verhaal horen dat Nelinda wil vertellen over Zacheüs? De BEAM Kerkdienst begint aanstaande zondag om 11:00 op YouTube en NPO2. Wees erbij!

Geschreven door

Engeline

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡