Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederlandse You Say zangeres reageert op kritiek: "Dit had ik niet verwacht"

1 oktober 2019 · Leestijd 4 min

Zangeres Annemieke Koelewijn werd overspoeld door reacties toen haar nummer Ik Geloof gisteren werd gedeeld bij BEAM. De Nederlandse versie van You Say van Lauren Daigle viel namelijk niet bij iedereen in goede aarde. Veel mensen hadden hun veelal negatieve woordje klaar. Nu is het tijd voor Annemieke om háár verhaal te delen.

De videoclip krijgt veel negatieve reacties. Hoe voel je je daardoor?

“Als dit 16 jaar geleden was gebeurd, toen ik net begon als gospelzangeres, dan was ik erg overstuur geworden en had het mij dagenlang beïnvloed. Nu verbaas ik mij over hoe God mij heeft helpen ontwikkelen om volwassen te worden in dit muziekwereldje. Ik voel dat ik kracht van Hem krijg om met alle negativiteit om te gaan. Natuurlijk betekent dit niet dat zulke kritiek niets meer met mij doet. De reacties waren echt niet leuk, maar ik voel wel dat God mij beschermt. Op zulke momenten ervaar ik dat Hij bij me is.”

Enkele negatieve reacties:

afbeelding

Onder andere jouw zang krijgt veel kritiek. Ben je het hiermee eens?

“Veel mensen vonden dat ik hokkerig zong. Dit kan ik begrijpen, want in het Nederlands klinkt het al het snel alsof je zinnen afbreekt in dit nummer. In het Engels klinkt het professioneler en zijn de zinnen en woorden vloeiender. Dat klinkt gewoon lekkerder. Als ik het nummer opnieuw zou opnemen, met andere muzikanten bijvoorbeeld, dan klinkt het waarschijnlijk weer heel anders. Ik heb nu alles zelf ingezongen en gedaan wat voor mij goed voelde. En al zou het niet goed zijn: als we nooit risico’s durven nemen, dan gebeurt er niets. Van uitproberen kunnen we leren, juist als het niet gaat zoals gedacht. We zijn allemaal mensen. Daar groei je van.”

Had je verwacht dat mensen zo heftig zouden reageren?

“Dit nummer hebben wij ruim vier maanden geleden opgenomen, maar op dat moment mocht ik het nog niet uitbrengen, vanwege copyright. Het originele nummer van Lauren werd vlak daarna namelijk weer ontzettend populair. Op dat moment besefte ik dat de kans groot was dat men mijn versie met die van Lauren zou gaan vergelijken, omdat het origineel nu bij iedereen bekend was. Ik had alleen nooit verwacht dat de ophef zo groot zou zijn.”

“Het nummer was ook niet bedoeld om Lauren te overtreffen. Ik voelde mij geroepen door God om deze Nederlandse versie te produceren, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om de boodschap van het nummer te horen. Ik heb positieve reacties gehad van mensen die er iets moois uit konden halen. Daar doe ik het voor. Ik maak muziek voor God en voor de mensen en niet om er bekend of rijk van te worden. Innerlijke rijkdom is veel waardevoller.”

Het originele nummer gezongen door Lauren Daigle

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beïnvloedt dit jouw verdere carrière?

“Ik ga gewoon door! Ik heb veel meegemaakt en ik weet dat God mij kracht zal geven om door te blijven gaan. Hij zal mij leiden, ook in volgende projecten. Stilzitten doe ik niet, maar ik zorg wel dat ik God de ruimte geef om mij de juiste weg te wijzen. Zingen voor God: dat vind ik heerlijk. Dit nummer heeft gezorgd voor ophef, maar de liefde van God overwint alles.”

BEELD: Website Annemieke Koelewijn

Geschreven door

Annemarijn

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡