Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Navigators Studentenvereniging Leiden | “Neem God mee in je studententijd”

28 februari 2019 · Leestijd 4 min

Net als kerken, zijn er ook veel verschillende christelijke studentenverenigingen in Nederland. In deze rubriek lichten we er met de borreldonderdag eentje uit! Vandaag vertelt Mart over Navigators Studentenvereniging Leiden. Beter bekend als NSL.

Mart (20) studeert rechten in Leiden en zit nu ongeveer een jaar bij NSL. In zijn eerste jaar miste hij de leeftijdsgenoten waarmee hij dagelijks ervaringen en geloofsvragen kon bespreken. Daarom ging hij opzoek naar een christelijke studentenvereniging. “NSL is een goede plek om je geloof mee te nemen je studententijd in.”

Algemene info NSL

“Elke donderdag avond komen we bij elkaar. Iedere week is anders, maar de insteek is dat we elkaar ontmoeten. De avonden zijn gevuld met een van de vier evenementen die we hebben, dispuutsavond, kring, kring-xl of een feestelijke dispuutsavond. Elke donderdagavond eindigt in een borrel. 

We hebben ook jaarlijks een weekendje weg met alle Navigators, hier zie je dus je mede-verenigingsleden uit andere steden. Het weekend staat elk jaar in het teken van een thema. Hierbij zijn dan seminars en preken gegeven.  Alle activiteiten zijn optioneel. Aan het einde van zo’n weekend gaat iedereen in groepjes uit elkaar en wordt er gebeden voor de verschillende steden.”

Wat vind je zo fijn aan NSL?

“Ik kan natuurlijk niet zeggen of het in andere verenigingen anders is, maar wat ik bij NSL zo fijn vind is dat er bij ieder gesprek een dieper laagje zit. Iedereen vraagt altijd hoe het met je gaat, we bespreken echt alles met elkaar. Het is niet zozeer een verenigingsgroep maar ook echt een vriendengroep.” 

Welke rol speelt God bij NSL?

“God speelt een heel grote rol, we zijn immers een christelijke studentenvereniging. We hebben regelmatig op de donderdagavond lezingen, waarbij een gastspreker komt. Op deze avonden bespreken we alles wat met het geloof te maken heeft. 

Als je God mee wil nemen in je studententijd in, is de Navigators een goede plek waar dit kan. Niet alleen op de lezingavonden zijn we bezig met God, maar ook als we elkaar spreken gaat het regelmatig over het geloof. Er zijn bijvoorbeeld ook twee jongens die iedere ochtend naar hetzelfde bankje gaan om daar samen stille tijd te houden. Het is fijn dat je dit bij een studentenvereniging dit kan vinden.”

“Naast dat we elkaar iedere donderdag zien en veel dingen bespreken, zijn we een heel goede vriendengroep. Het is erg leuk om mensen van andere opleidingen te spreken. Iedereen kijkt anders tegen de wereld aan, waardoor we van elkaar leren. 

We hebben niet alleen goede gesprekken met elkaar, maar. We gaan ook regelmatig samen uit, vieren onze verjaardagen met elkaar en doen leuke dingen samen. Binnenkort hebben we zelfs een bruiloft waar we samen heengaan!”

“Ben je al helemaal enthousiast? Op 23 mei is er bij NSL een openavond. Op deze avond kan je meemaken hoe een standaard donderdagavond er uit ziet. Je moet je wel even opgeven.”

Kenmerken

Oprichtingsjaar:1991

Sociëteit: Societas Luminis, Oude Singel 56 te Leiden

Leden: 279

Motto: Christus kennen en Hem bekend maken

Site: nsleiden.nl

Vaste avond: donderdag 

Eerste couplet verenigingslied: 

Komt nu gij vrienden eendrachtig van hart,

Laat klinken uw stem zonder schroom onversaagd!

Geen schaduw die thans ons gemoed nog benart;

Daar ’t schijnsel der Hoop aan de horizon daagt

Fotografie: Milcah Huynh

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡