Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Navigators Rotterdam | "We onderscheiden ons doordat we meer bezig zijn met evangeliseren"

7 november 2018 · Leestijd 3 min

Net als kerken, zijn er ook veel verschillende christelijke studentenverenigingen in Nederland. In deze rubriek lichten we er elke borreldonderdag eentje uit! Vandaag: Kristian vertelt over Navigators Studentenvereniging Rotterdam.

Kristian (19) studeert bedrijfskunde in Rotterdam en is dit jaar lid geworden bij studentenvereniging Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR). Hij vertelt over zijn lidmaatschap bij de vereniging en zijn belevenissen.

Navigators Studentenvereniging Rotterdam

“NSR is een vereniging waar het motto ‘Christus kennen en Hem bekendmaken’ centraal staat. Ik denk dat de vereniging zich onderscheid van andere christelijke verenigingen doordat we meer bezig zijn met evangeliseren. Bij veel mensen staat God op één en zijn mensen geïnteresseerd in jouw geloofsleven. Natuurlijk zijn er ook mensen die er minder mee bezig zijn, maar toch praat iedereen erover.”

Hechte band

afbeelding

“De eerste weken waren erg leuk en gezellig en er zijn overal mensen die je kent. Je kunt samen veel activiteiten doen, bijvoorbeeld samen leren of sporten. Daarnaast zijn er veel mensen waarmee je goed over geloofsleven kunt praten. Wel is het soms lastig om het te combineren met studie vanwege de drukte. Dat komt doordat er veel activiteiten en commissies zijn waar je meteen mee aan de slag gaat.

Natuurlijk was er ook nog de ontgroening. Die is niet zo erg is als de verhalen doen geloven, maar het was wel even afzien. We moesten veel fysieke opdrachten doen, het eten was niet lekker en ik had soms wel wat meer slaap gewild. Maar het is prima te doen als je daarop ingesteld bent en zelfs gezellig omdat je snel nieuwe mensen leert kennen. Als je samen in hetzelfde schuitje zit, krijg je snel een hechte band!”

Elke maand komt er een spreker over een geloofsonderwerp vertellen tijdens een viering .

Mooiste moment

“In de avond waren er veel fysieke activiteiten en dingen die geleerd moesten worden. Aan het eind moesten we een meer in springen. Als we dat hadden gedaan zouden we lid worden. De voorzitter ging het water in en wij gingen er achteraan. Het was superkoud, twaalf uur ‘s nachts en we gingen een meer in. Dus wij stapten voorzichtig in het water en plots sprongen alle andere gasten van het dispuut erbij. Dat gaf gelijk veel samenhorigheid.”

“Ik heb er zeker geen spijt van dat ik lid ben geworden. Ik verwacht nog wel vier of vijf jaar lid te blijven en zou het zeker aanraden om lid te worden, al moet de drukte en de studentencultuur je wel liggen.”

Kenmerken Navigators Rotterdam

Oprichtingsjaar: 1973
Sociëteit: Alveus Dei, Eendrachtsplein 10 Rotterdam
Aantal leden: 293
Structuur: Onderverdeeld in 14 disputen van 20-25 leden
Site: Nsr.nu
Motto:
Christus kennen en Hem bekendmaken
Missie: Een omgeving scheppen voor zoveel mogelijk studenten in Rotterdam, waar leven met Jezus ontdekt, opgebouwd en doorgegeven wordt.
Vaste avonden: Dinsdag- en donderdagavond

1ste couplet verenigingslied:
Aan de oever van de Rotte,
Aan het mooie Eendrachstplein,
Is Alveus Deï gelegen,
De plaats waar wij graag zijn.

Ben jij ook superenthousiast over je christelijke studentenvereniging? Meld je dan aan voor deze rubriek via beamredactie@eo.nl!

Tekst: Peter van der Spek

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡