Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nathan is vakkenvuller en moet extra werken door de coronacrisis: “Het is wel apart”

18 maart 2020 · Leestijd 3 min

We hebben ze waarschijnlijk allemaal voorbij zien komen: de foto’s van de leeggetrokken schappen bij de Albert Heijn, de Jumbo en alle andere supermarkten. Het werk bij de supermarkten is een van de weinige beroepen die nog wel uitgevoerd mag worden. Wij spraken in onze livestream BEAM Blijft Binnen met Nathan die vakkenvuller is en al dat gehamster en de gevolgen ervan van dichtbij meemaakt, hij vertelt:

“Je kunt merken dat mensen echt aan het hamsteren zijn. Sommige schappen die volstaan met rijst, pasta en wc-papier zijn helemaal leeggeroofd. De versafdeling is ook grotendeels leeg, mensen zijn lang houdbare producten aan het inslaan. Zelf vind ik het niet nodig dat mensen gaan hamsteren. Via mijn werk heb ik te horen gekregen dat overal nog genoeg te krijgen is en de distributiecentra volliggen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Verbijsterd

“Het is wel apart dat je tegen iemand moet zeggen dat een product er niet meer is. Van de week nog kreeg ik de vraag: ‘Waar staat de rijst?’ Ik liep met de vrouw mee en wees naar een bijna leeg schap, er stonden nog maar 3 pakken rijst. De vrouw keek verbijsterd, maar ze snapte wel dat wij er niks aan konden doen en het door de hamsteraars kwam. Natuurlijk zijn er ook nog mensen die gewoon normaal hun boodschappen doen. En dat zijn meestal de mensen die er begrip voor hebben als een bepaald product er niet is. Iedereen slaat overal massaal in en daardoor krijg je op sommige plekken een tekort aan bepaalde producten.”

Overuren

“Sinds de scholen gesloten zijn en iedereen thuiszit moet ik veel meer werken. Ook val ik in voor collega’s die ziek thuiszitten. Er is nog geen besmet persoon in ons dorp geconstateerd, maar we zijn wel voorzichtig: als ook maar iemand zich niet helemaal lekker voelt of zit te hoesten, blijft diegene thuis. We proberen dan mensen op te trommelen die voor diegene in kan vallen.”

Zit jij thuis en heb je niks te doen? Jurjen ten Brinke geeft je 3 tips voor als je thuiszit tijdens de coronacrisis. 

Geschreven door

Maike

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡