Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naomi: “Door mijn fotocamera zie ik Gods schoonheid”

6 november 2020 · Leestijd 4 min

Al als klein meisje fotografeert Naomi (16) alle details die ze tegenkomt. Inmiddels is het loeren door de lens uitgegroeid tot een serieuze hobby. Een hobby die haar dichterbij God brengt: “Hij heeft alles zó mooi gemaakt!”

“Voor mijn veertiende verjaardag kreeg ik een camera cadeau van mijn ouders. Zij hadden al een tijdje door dat fotografie meer voor mij betekende dan simpelweg iets vastleggen op beeld. Ik ben toen begonnen met het fotograferen van vrienden en familie. Al snel hoorden meer mensen van mijn talent en kreeg ik ook aanvragen voor shoots van mensen die ik niet echt kende. Sinds ik een Instagram-account ben begonnen, ontkom ik er helemaal niet meer aan haha! En da’s maar goed ook, want ik vind fotograferen onwijs leuk!”

Negatief zelfbeeld

“In fotografie kan ik zoveel creativiteit kwijt. Ik fotografeer voornamelijk mensen. Wat ik daar het mooiste aan vindt, is dat ik de persoon aan de andere kant van de lens kan laten zien hoe prachtig hij of zij is gemaakt door God. Vooral bij vrouwen zie ik hoe een negatief zelfbeeld die waarheid van God overstemt. Ze geloven oprecht niet dat ze mooi gemaakt zijn. Als ik met mijn foto’s vervolgens het tegendeel kan bewijzen, zie ik ze gewoon opbloeien. Vanuit het diepst van mijn hart geloof, nee weet ik dat iedereen uniek is gemaakt door onze Schepper. Dát wil ik laten zien!”

Innerlijke schoonheid

“In de maatschappij wordt schoonheid heel erg weggezet als iets dat te maken heeft met uiterlijk. Terwijl ik juist zoveel schoonheid zie door bijvoorbeeld iemands ogen of een bepaalde passie. Dat zijn dingen die uit het hart komen. Als je op die manier naar mensen gaat kijken, is iedereen mooi!”

Zo bijzonder om mijn foto’s tentoongesteld te zien!

“Ik heb eens een opdracht mogen doen voor het AZC. Ik maakte portretten van alle vluchtelingen die daar woonden. Vooraf zei ik tegen de mensen: ‘Laat maar de emotie zien die nu bij jou het meest overheerst.’ Dan krijg je zoveel verschillende blikken! Dat vond ik heel indrukwekkend. De foto’s werden uiteindelijk tentoongesteld in zwartwit. Ik vond het heel bijzonder om mijn eigen werk aan de muur te zien hangen. Bovendien liet het me opnieuw zien dat ieder mens het waard is om geliefd te worden. Waar je ook vandaan komt, hoe je er ook uit ziet, wat je ook hebt meegemaakt…”

Grote opdracht

“Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Nieske Selles. Zij schreef het boek ‘Ik ga voor God’ en vroeg of ik de jongeren die zij had geïnterviewd, wilde fotograferen. Direct wist ik dat ik daaraan mee wilde werken. Hoe speciaal is het om gevraagd te worden voor een boek dat in de winkels komt te liggen? Daardoor vond ik het best spannend. Ik heb gebeden of alles goed mocht gaan en dat mijn camera het zou blijven doen haha! Of ik later van fotografie mijn fulltime baan wil maken? Ik denk het niet. Ik zou bang zijn het plezier dan te verliezen. Maar professioneel hobbyfotograaf zit er zeker in haha! Die camera blijft wel om mijn nek blijft bungelen.”

Check Naomi’s fotografie op Insta!

Luuk over leven met God en downsyndroom: "Ik ben goed geboren"

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡