Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Naar de kerk als het levensgevaarlijk is: 50% van jullie zou het doen

7 februari 2023 · Leestijd 2 min

Wij waren benieuwd: hoe zit het met jullie kerkgang? We stelden jullie de volgende vragen, en daar kwamen interessante resultaten uit!

Elke zondag

Maar liefst 61% van jullie is iedere zondag in de kerk te vinden, 22% zelfs twee keer. Slechts 8% van jullie bezoekt de kerk nooit, en de overige groep gaat af en toe. De belangrijkste reden dat jullie naar de kerk gaan, is om jullie geloof te versterken. Meer dan de helft van zoekt dit in een kerkbezoek. De overige 40% gaat omdat hij of zij van ouders moet, of om vrienden te ontmoeten.

Ik zou nog steeds gaan als…

In Nederland ben je vrij om naar de kerk te gaan, maar dit is niet overal ter wereld zo veilig. Wij stelden jullie de vraag: zou je nog naar de kerk gaan als het wettelijk verboden was? Jullie zijn trouwe kerkgangers, want maarliefst 70%(!!) zegt dan nog te gaan. Bij de vraag of jullie nog zouden gaan als je er elke dag mee gepest zou worden, zegt zelfs 87% ‘ja’!

Zouden jullie ook nog gaan als dit betekent dat je geen diploma meer kan halen? 57% zegt dit keer nog te gaan. Heel begrijpelijk dat mensen dit liever niet willen, helaas is dit voor veel mensen wél de realiteit. Ook op de vraag ‘zou je nog naar de kerk gaan als het levensgevaarlijk was’, denkt 50% dit nog te durven.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡