Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Muziek brengt mij dichter bij God”

27 mei 2019 · Leestijd 2 min

Wat een FAN-TAS-TISCHE dag was afgelopen zaterdag: EO-Jongerendag! BEAM ging op zoek naar getuigenissen van de bezoekers.

Maura (18) zit met een pizza op schoot voor Rotterdam Ahoy. Samen met haar vriend geniet ze nog van de laatste paar minuten pauze voordat het avondprogramma begint.

“Al sinds ik klein ben ga ik naar de kerk. Mijn ouders zijn gelovig en hebben mij dit ook meegegeven. Zo lang ik mij kan herinneren zit ik al in de christelijke kerksfeer, daarom was geloven eigenlijk altijd van zelfsprekend.

Een aantal jaar terug ben ik met de jeugdgroep van de kerk naar Italië geweest. Daar heb ik God voor het eerst echt ervaren. Ik had veel vrije tijd, en besloot om die aan God te wijden door stille tijd te houden. Dat heeft mij heel erg geholpen om echt zelf te geloven en God te leren kennen. Uiteindelijk heb ik daardoor voor mezelf besloten om God te gaan volgen. Simpelweg door te zeggen: ‘Ja, ik geloof!’.

Vooral door muziek en de teksten van nummers voel ik mij echt dit bij God. Ook op een dag als vandaag, waarop je met duizenden jongeren aan het zingen bent, voel ik mij dicht bij God. Het is nu mijn vierde keer op de EO-Jongerendag, ieder jaar ken ik de artiesten steeds beter en geniet ik steeds meer. Ik ben vooral heel benieuwd naar Hillsong Young & Free, ik houd van hun muziek en hoop dat ik met het optreden God weer mag ervaren!” 

Wil je nagenieten met de optredens van de EOJD? KLIK HIER om het terug te kijken.

Beeld: Lizzy Baas

Geschreven door

Ivanne

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡