Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Motion Church Utrecht | “Wij brengen het woord op de manier van deze tijd”

21 april 2018 · Leestijd 5 min

Sta jij elke zondag te swingen in de kerk, handjes in de lucht en gaan met die banaan? Of weet je niet beter dan stil te zitten naast je ouders, psalmen die uit het orgel knallen en een stokoude (maar ontzettend lieve) koster die met moeite in zijn stoel neerploft? Wij willen in ieder geval ALLES weten over de kerk waar jij zo dol op bent en bespreken alle ins en outs in ‘Church Maps’. Deze keer praten we met Nino (20) over Motion Church in Utrecht.

Info Motion Church

Ontstaan:
 In 2014 werd Motion Church (voorheen City Life Church Utrecht) opgericht door Ankie en Martin de Jong. Ze gingen destijds vanuit Gouda naar Amsterdam naar de kerk. Ankie en Martin kregen geloof en passie voor Utrecht. Nadat ze tien projecten hadden opgezet waaronder een gaarkeuken, werk onder asielzoekers en een rehabilitatiecentrum hebben ze een vernieuwingsslag gemaakt. Ze werden geïnspireerd door Hillsong.

Leden: 600

Dienst: Elke zondag om 11:00 uur

Adres: Motion Church, Wijnesteinlaan 2, 3525 AL Utrecht

Vragenvuur over Motion Church

Hé Nino! Hoe ben je in Motion Church terechtgekomen?

“Mijn ouders hebben de kerk opgericht en zijn pastors van Motion Church. Ik ben vanaf vroeg af aan erin gerold. Ik vind het een hele toffe kerk. Eigenlijk ga ik er heen voor mijn persoonlijke groei en vrienden, dus niet alleen voor mijn ouders.”

Hoe zien de diensten eruit?

“Een half uur van tevoren is er inloop met koffie. Bij binnenkomst worden de mensen begroet door het hostteam. Sommige mensen maken een praatje en als je nieuw bent wordt je door mensen aangesproken. Na een half uur draait de intro met muziek. Die duurt ongeveer vijf minuten en dan lopen de meeste mensen de zaal in voor een plaatsje. De dienst begint met drie toffe nummers van bijvoorbeeld Hillsong, Elevation Worship of Planetshakers. Daarna komt de host van de dag het podium op. Hij noemt een aantal gebedspunten en dankpunten die op de beamer komen. Hierna volgt er een laatste gedeelte. Het derde nummer gaat verder en dan komt de host weer het podium op om over het offer te praten. De agendapunten worden ook besproken. Na deze punten komt er een teaserfilmpje van een minuut. Zo’n filmpje gaat over de thema van de preek. Om de 6 à 8 weken hebben we een nieuw thema. Na dat filmpje komt de spreker naar voren. Die spreekt voor ongeveer 30 minuten. Na de spreek gaat hij in smooth transition over naar gebed. Hierna sluiten wij af met een vrolijk nummer.”

We zijn geen traditionele kerk, maar een moderne protestantse evangelische gemeente.

Wat is er voor jongeren te doen in Motion Church?

“Voor de groep van 12-16 jaar hebben we om de twee weken tijdens de tweede dienst ‘Drive’. Ze hebben hun eigen connect (kring). Daar doen ze activiteiten mee zoals bowlen, lasergamen of een movienight. Het is een soort connect gericht op tieners. Dan zijn er ook groepen van 18-24 jaar met een eigen connect. Deze connect heet ‘One’ en is om de week op dinsdag. Ook zijn er een aantal vrouwenconnects en is er een mannenconnect. We komen iedere maand twee keer bij elkaar. Op dit moment zijn we bezig met het organiseren van nieuwe jeugdavonden. We hebben ‘Open Heaven Night’ elke drie maanden. Dit is een worshipnight met acht nummers en meestal op een vrijdag. Op zo’n avond wordt er voor iedereen gebeden. Dit zijn echt coole avonden!”

Zou je Motion aanraden aan andere jongeren?

“Ja, ik zou het aanraden. We zijn geen traditionele kerk, maar een moderne protestante evangelische gemeente. We doen het op een andere manier. Doordat we moderne nummers zingen en het woord van de Bijbel op een eigentijdse manier verwoorden. De preek kan je altijd goed in je dagelijkse leven toepassen. Ook zijn er veel mensen van dezelfde leeftijd en is het gezellig. De kerk zit midden in de binnenstad van Utrecht.”

Het verschil tussen Motion en het gros van de andere  kerken is dat Motion een eigentijdse kerk is.

Als je Motion met één woord moet omschrijven, welk woord zou je dan gebruiken?

“Eigentijds. Als je kijkt naar een PKN-kerk of een meer traditionele kerk zie je dat wij ervan verschillen. Natuurlijk heb je daar ook het woord van God, maar wij brengen het op de manier van deze tijd.”

Wat is een verschil tussen Motion Church en andere kerken?

“Het verschil tussen Motion en het gros van andere kerken is dat Motion een eigentijdse kerk is. Als je Motion tegen Doorbrekers of CLC zet dan zijn we redelijk hetzelfde. We geven ons eigen vleugje eraan mee. Onze naam is redelijk bekend bij andere pastors in het land en we zijn verbonden aan het Hillsongnetwerk.”

Denk je dat je je hele leven in Motion blijft?

“Als ik in Nederland blijf wonen denk ik van wel. Ik heb ambitie om misschien te verhuizen naar een ander land. Mocht dit niet doorgaan dan zou ik in Motion blijven, omdat ik mijn draai hier heb gevonden. Veel vrienden van mij zitten in dezelfde kerk. Het Woord wat er wordt gepredikt is goed en de worship is gaaf. En het is natuurlijk heel leuk dat mijn ouders er zijn.”

Ben jij nou laaiend enthousiast over jouw kerk en wil je dat de hele wereld erover hoort?! Stuur dan een mail naar beamredactie@eo.nl met een kleine motivatie over jouw kerk en waarom wij daar aandacht aan moeten besteden in Church Maps!

Geschreven door

Jade

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡