Ga naar submenu Ga naar zoekveld

NIEUWS: Motie aangenomen die mensen die werkzaam zijn in de prostitutie steunt!

11 november 2020 · Leestijd 3 min

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis was daar onze actie Code Rood. Honderden vrouwen en mannen die werkzaam zijn in de prostitutie stonden door de coronacrisis zonder enige inkomsten op straat. BEAM kwam samen met EO Metterdaad, Eva en het Leger des Heils in actie om hen te kunnen voorzien in hun basisbehoeften en haalde samen met jou ruim 35.000 euro op!! Nu, een paar maanden later, komt er goed nieuws vanuit de Tweede Kamer in Den Haag: Er is unaniem (dus alle partijen waren voor!!) een motie aangenomen waardoor gemeentes hulp krijgen van de regering om mensen te helpen die in deze crisis besluiten uit de prostitutie te stappen.

Mensen in de prostitutie moeten gebruik kunnen maken van steunmaatregelen nu de bordelen en ramen opnieuw moesten sluiten want op dit moment komen ze daar vaak nog niet voor in aanmerking, vinden wij, maar vindt ook de ChristenUnie. ChristenUnie-Kamerlid Stieneke van der Graaf wilde verandering zien en heeft een motie ingediend: “We moeten voorkomen dat hier opnieuw een stille ramp plaatsvindt. Onze samenleving wordt grotendeels stilgelegd maar deze groep kan geen kant op. Dat vind ik onbestaanbaar, we kunnen mensen in de prostitutie niet aan hun lot overlaten. Daarom heb ik een voorstel ingediend om ook voor deze groep voor ondersteuning te zorgen."

De Tweede Kamer moest deze week stemmen of ze inderdaad vinden dat de regering meer hulp moet bieden aan gemeentes. De unieke uitkomst is dat elke partij heeft gestemd dat dit inderdaad zo zou moeten zijn! Er ligt nu dus een afspraak dat de regering zelf naar gemeentes toestapt en overlegt hoe er goede steunmaatregelen kunnen komen waar deze mensen wél recht op hebben.

Trots op jou

Wij als BEAM zijn supertrots dat we samen met EO Metterdaad, Eva, het Leger des Heils en vooral ook met jou tijdens Code Rood iets aan deze verandering hebben bij kunnen dragen. Dat we geïnspireerd door de woorden van Jezus (Mattheüs 25:35-36) zoveel aandacht hebben kunnen genereren en zoveel geld op hebben kunnen halen. Dankjewel!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Benieuwd naar meer content en acties rondom Code Rood? Klik via deze link door naar de actiesite waar ook een video te zien is waar de cheque met het eindbedrag overhandigd wordt aan dolblije medewerkers van het Leger des Heils!

Geschreven door

Wilke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡