Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Misschien roep ik vannacht wel ‘PINDAKAAS’ op de radio”

6 april 2017 · Leestijd 5 min

Tannaz (21) studeert Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, is een geboren en getogen Amsterdammer en vanaf vandaag de nieuwe 3FM-dj van de EO. Vannacht is haar allereerste uitzending. In dit interview stelt ze zich aan je voor.

Je bent naast radio-dj ook nog druk bezig met studeren.

“Klopt. Ik zit in het derde leerjaar van mijn opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik loop nu fulltime stage. Volgend jaar doe ik nog een minor en schrijf ik een scriptie en dan ben ik klaar. Na mijn opleiding ga ik waarschijnlijk niet echt iets met mijn diploma doen. Ik wil me meer focussen op mijn radiocarrière en wellicht ander mediawerk, bij de EO of bij FunX, waar ik al langer dj ben. Maar ik vind mijn opleiding wel heel leuk en interessant. Dus misschien doe ik daarnaast nog wel vrijwilligerswerk in de richting van mijn studie.”   Je bent dus ook dj bij FunX, hoe ben je daar terecht gekomen?
“Dat is een heel lang verhaal, haha! Ik heb altijd een passie voor muziek en radio gehad. Ik zing en dans heel graag, maar doe dat wel vooral in mijn slaapkamer. Ken je dat moment dat je tijdens het studeren opeens iets heel anders wil doen? Dat had ik vorig jaar. Ik weet niet hoe, maar opeens zocht ik Habbo Hotel weer op, wat ik vroeger hardcore speelde. Wie weet bestaan mijn kamers nog, dacht ik. Maar helaas, ik was gehackt en alles kwijt. Toen kwam ik Habbo Radio tegen. Ik vond dat direct heel leuk, omdat iedereen fanatiek meeluisterde en echt over de muziek praatte. Ik verwachtte dat er echt een studio achter zat, maar het bleek dat mensen vanuit huis radio maakten. Ik dacht: ik heb nog een microfoon omdat ik veel zong, ik wil dit ook. Dus na wat mailen en demo’s sturen naar Habbo Radio mocht ik vrij snel mijn eerste uitzending maken. In het begin was het heel gek. Ik nam het helemaal niet serieus. 9 van de 10 keer was ik alleen maar heel hard aan het lachen. Maar kennelijk sprak het toch mensen aan. Ze zeiden tegen me: als je dit serieuzer gaat nemen, dan kun je er echt wel wat mee doen. Dat advies heb ik toen ter harte genomen. Ik ben steeds serieuzer radio gaan maken. In die tijd heb ik Timo Kamst, opleidingscoördinator van de NPO, out of the blue benadert en via hem kwam ik bij FunX terecht.” Wat onderscheidt jou van andere dj’s?
“Mijn reacties! Mensen zeggen wel eens tegen mij: niemand kan zo reageren als jij, dat is echt een Tannaz-reactie. Ik denk dat ik heel onverwachts reageer op de verhalen van mensen. Maar ik ben ook wel een beetje gek, hoor. Ik kan soms hele rare woorden random roepen of heel hard beginnen te lachen. Maar wat mij misschien nog wel het meeste onderscheidt, is mijn afkomst. Ik heb Iraanse roots en heb een traditionele Perzische opvoeding gehad. Dat zie je in de radiowereld niet veel.”

Over een korte zin of zelfs één woord uit een intro kan ik lang doorfilosoferen.

Maatschappelijk werker en radio-dj, ben je dan meer een prater of een luisteraar?

“Ja, ik ben echt beide. Maar als ik zou moeten kiezen, ben ik toch meer een luisteraar. Ik laat veel liever het verhaal van een ander horen op de radio, dan dat ik mijn eigen ideeën deel. Misschien is dat juist wat me uniek maakt als radio-dj. Ieder mens heeft een verhaal en ik wil jouw verhaal heel graag horen.” Nu wordt je dj bij 3FM, wat ga je precies doen?
“O, dat vind ik nog best lastig. In mijn hoofd ben ik al veel bezig geweest met mijn eerste draaiboek, maar echt uitgewerkt heb ik het nog niet. Ik ben echt een planner: het liefst schrijf ik m’n hele uitzending van minuut tot minuut uit. Maar dat heb ik voor mijn eerste show nog niet gedaan. Ik vind de intro’s van nummers altijd heel erg interessant. Als ik een collega-dj hoor praten over een nummer kan ik daar heel lang over nadenken. Ik pak dan vaak een korte zin of zelfs een woord uit zo’n intro en ga daar over doorfilosoferen. Dat zou ik bij 3FM ook willen doen.” Hoe ga je je eerste uitzending openen en je voorstellen aan de 3FM-luisteraars?
“Dat moment vind ik zo spannend! Ik kom vaak dus uit een onverwachtse hoek dus misschien ga ik eerst alleen maar lachen of roep ik opeens ‘pindakaas’ in mijn uitzending. Ik heb ook aan zo min mogelijk mensen verteld dat vanavond mijn eerste show is. Als al mijn vrienden meeluisteren, vind ik het alleen maar spannender. Misschien zeg ik het pas als ik al een paar shows erop heb zitten.”  Habbo Radio, FunX, EO, 3FM – dat is al een mooi lijstje. Wat is jouw radio-droom?
“Dit is al een hele grote droom: nacht-dj bij de leukste jongerenzenders. Maar ik zie mijzelf over een paar jaar ook wel een avondshow maken. Dat lijkt me te gek! Ik ben sowieso fan van de nacht. De nacht is heel intiem met je luisteraar. Dan zijn de mensen er echt bij. Overdag zijn luisteraars vaak met andere dingen bezig, maar ’s nachts ben je echt één met je publiek. Dat ik dat nu bij 3FM mag gaan doen is echt een droom die uitkomt.” Luister jij vannacht mee tussen 02:00 en 04:00 naar Tannaz' eerste uitzending? 

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡