Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mirre vindt het lastig om Bijbel te lezen: “Ik raak snel afgeleid door mijn telefoon”

11 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Op Instagram - @EOBEAM - vragen wij jullie weleens om een bidpunt te sturen, zodat we met de hele BEAM-community voor iemand kunnen bidden. Mirre (13) stuurde een gebedspunt, omdat ze het lastig vindt om de Bijbel te lezen. “Ik vond Bijbellezen eerst niet zo belangrijk en ik zag de Bijbel als een gewoon boek.”

Met 66 Bijbelboeken - 39 in het Oude Testament en 27 in het Nieuwe Testament - is de Bijbel niet bepaald een klein boekje en duurt het wel een tijdje voordat je bij het laatste vers van Openbaringen bent, tenzij je het in een weekje wilt doen. Mirre vindt het lastig om de Bijbel te lezen, maar zou het wel graag willen doen. “Ik vind het mooi om de Bijbel te lezen, maar ik merk dat ik er te weinig tijd voor vrij maak. Ik ben nooit een lezer geweest en ik vind het lastig om geconcentreerd te blijven. Na elke bladzijde kijk ik op mijn mobiel en dat werkt natuurlijk niet.”

(De tekst gaat onder de foto verder)

afbeelding

Bijbelangrijk

“Eerst vond ik het Bijbellezen niet zo belangrijk en zag ik de Bijbel als een ‘gewoon’ boek, maar dat veranderde toen ik aan het begin van deze zomervakantie meedeed aan een sportweek voor jongeren. We kregen een dagboekje waar elke dag een nieuwe Bijbeltekst in stond en dat heb ik na de sportweek steeds gebruikt. Ik merkte dat ik voor het eerst ging nadenken over de teksten die ik las en dat vond ik heel fijn,” vertelt Mirre.

Mirre heeft ook een andere inspiratiebron om de Bijbel te lezen: de BEAM-podcast. “Vanaf het begin van dit jaar luister ik elke avond een aflevering en dat helpt mij enorm om de Bijbel beter te begrijpen. Daarnaast zoek ik andere podcasts, zoals Eerst Dit, die verhalen uit de Bijbel voorlezen en waar mensen in gesprek gaan over die onderwerpen.”

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Mirre wil nu leren om meer in de Bijbel te lezen en bidt daarvoor. “Ik heb God gevraagd om mij te helpen en toen ik zag dat ik via BEAM een gebedspunt kon sturen, heb ik dat gelijk gedaan. Ik vind het heel fijn dat anderen voor mij bidden en ik merk dat ik het Bijbellezen de laatste tijd een stuk makkelijker vind. Ik ben nu begonnen in het Bijbelboek Marcus en ik vind het interessant om details te lezen die niet in de kinderbijbel staan. Hopelijk lees ik de komende tijd nog veel meer uit de Bijbel.”

Vind jij het ook lastig om de Bijbel te lezen? Hier vind je 5 tips die kunnen helpen!

Geschreven door

Christiaan

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡