Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mirjam (26) verkoopt christelijke kaarten: “Mijn bedrijf is Gods bedrijf”

30 april 2021 · Leestijd 3 min

Mirjam (26) tekent en schildert al sinds ze het zich kan herinneren. Ze heeft van haar hobby haar werk kunnen maken: “Mensen zeiden tegen mij: je maakt zulke leuke dingen, waarom kun je er geen kaarten van maken?”

"Kaarten maken is pas sinds kort mijn baan. Ik heb als opleiding de pabo gedaan en wilde in het onderwijs werken. Ik heb een tijd lang voor de klas gestaan, ondertussen maakte ik wel tekeningen en kaartjes voor mensen. Toen raakte ik in een burnout. Ik ging praten met een christelijke coach, daardoor leerde ik anders naar mijn talenten kijken: als ik meer met mijn talenten wil doen is dat niet egoïstisch. Ik geef eigenlijk terug aan God wat Hij mij heeft gegeven. Ik kan goed schilderen en tekenen, dat is iets wat God in mij heeft gelegd. Het is juist zonde wanneer ik mijn talenten in de grond zou stoppen! Net als in de vergelijking van Jezus in Mattheüs 25:14 - 30. Ik heb een talent gekregen van Hem en nu stop ik het terug in mijn bedrijf."

afbeelding

“Het beginnen van mijn bedrijfje was het best moeilijk, je moet heel veel regelen en je start zonder geld. Ik was in die tijd afhankelijk van de investeringen van anderen. Het was een spannende tijd om een bedrijf te starten, zeker omdat ik in coronatijd begon. Ik denk achteraf dat mijn ouders echt een voorbeeld zijn geweest: we leefden 6 jaar in Papoea-Nieuw-Guinea op zending, alleen maar van giften. Daarvoor moet je veel vertrouwen hebben op God! Ik weet nog dat we naar Nederland moesten en geen geld hadden voor tickets of verblijf. Toen was er opeens een onbekende die voor zes kaartjes én verblijf voor 7 weken betaalde! Door dit soort momenten heb ik geleerd dat God voorziet, dat is mij altijd bijgebleven.”

Mensen willen elkaar bemoedigen met iets tastbaars

“Op Instagram promoot ik mijn webshop, maar zoek ik ook interactie met de mensen die mijn kaartjes kopen. Het raakt me als mensen iets sturen over hun situatie, iemand die een naaste heeft verloren aan corona bijvoorbeeld. Mensen willen elkaar, juist in deze tijden, bemoedigen met iets tastbaars. Mijn grootste wens is dat de kaartjes die ik maak een bemoedig zijn voor iemand. Als ik een kaart of poster ontwerp heb ik soms het beeld al voor me hoe deze bij iemand in huis staat. Met die verhalen in mijn achterhoofd ga ik speciaal voor die situatie wat tekenen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Het meest sprekende voorbeeld hiervan zijn de ‘koningsdochter’ posters die ik speciaal voor meiden maak. Op verzoek maak ik dan persoonlijk een tekening van die persoon met een kroon van bloemen op haar hoofd. De boodschap die ik met deze posters wil geven is dat je als christen een dochter van de koning bent, en dat je mooi bent in Zijn ogen. Dat is een boodschap die ik jongeren graag wil meegeven, vooral voor meiden is het belangrijk om dit te horen.”

Benieuwd naar de kaartjes van Mirjam? Neem dan eens een kijkje op de webshop van Mirdesigns

Geschreven door

Edwin

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡