Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Christelijke millennials waarderen spreken in tongen meer dan andere generaties

29 juli 2020 · Leestijd 2 min

In Amerika is er onderzoek gedaan naar hoe verschillende generatie kerkgangers de zondagse kerkdienst waarderen. Op één aspect sprongen de millennials er flink uit: spreken in tongen!

Onderzoeksbureau Barna Group stelde aan verschillende generaties kerkgangers de volgende vraag: ‘Hoe belangrijk is het voor jou dat de volgende elementen wekelijks onderdeel zijn van jouw aanbiddingstijd?’ De deelnemers beoordeelden de waarde van zingen en lofprijzing, hardop bidden, de liturgie, het avondmaal en dus bidden in tongen.

Belangrijke uiting van aanbidding

Bij elk element zijn millennials de laatste groep die zegt dat dat element ertoe doet, behalve wanneer het gaat over bidden in tongen. Ruim een derde van de christelijke millennials zegt dat spreken in tongen ‘een belangrijke uiting is die wekelijks onderdeel van hun aanbiddingstijd zou moeten zijn.’ Slechts een vijfde van Generatie X christenen en 14 procent van de Boomer christenen is het daarmee eens.

afbeelding

Verschil in afkomst

De onderzoekers maakten bovendien onderscheid in huidskleur of afkomst. Ze concluderen: witte christenen meer waarde hechten aan de liturgie (49 procent versus 26 procent) en avondmaal (49 procent versus 33 procent). Daar tegenover staat dat niet-witte christenen (waaronder spaanstalige en zwarte christenen) het bidden in tongen vaak meer waarderen (32 procent versus 13 procent) dan witte christenen.

Bron: Barna, Relevant Magazine

BEAM-redacteur Wilke ging op zoek naar tongentaal:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marlieke

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡