Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Mijn vriendin vindt mijn vrienden niet aardig'

16 november 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAM’ers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. Julian heeft een groot probleem. Zijn vriendin kan het helemaal niet vinden met zijn vrienden, en andersom is het ook gebakken koek...

Julian (18)
‘’Ik heb al een poosje een vriendin maar ze kan totaal niet overweg met mijn vrienden. Ze mag hen gewoon totaal niet. Andersom loopt het ook niet heel soepel, want mijn vrienden mogen mijn vriendin ook niet. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan? Want ik wil niet hoeven kiezen tussen mijn vrienden en mijn vriendin…’’

Samantha (17)
"Praat erover! Vertel je vrienden hoe belangrijk je vriendin voor je is en praat met je vriendin over de band die je hebt met je vrienden. Ze begrijpen vast wel dat zowel je vrienden als je vriendin veel voor je betekenen en als ze ook veel om jou geven passen ze zich wel aan."

Oscar (16)
"Die vrienden ken je je al je hele leven lang! Het zou stom zijn om die vriendschap af te breken omdat je vriendin niet met ze om kan gaan. Afwachten, en als je vriendin zich niet aanpast, is ze niet de ware voor je!"

Leontien (21)
"Acceptatie komt op den duur vanzelf, ik heb dit probleem ook gehad en weet dat het onwijs lastig kan zijn. Bij mij is het nog zo dat wij ook allebei dezelfde beste vriend hebben, iets wat het qua acceptatie niet heel gemakkelijk maakt. Probeer, ook al is het moeilijk, je aandacht te verdelen, neem niet elke keer je vriendin mee naar je vrienden maar doe eerst wat met hen zelf, die week of dag erna iets met je vriendin en wissel dit een tijdje af. Hierna kan je misschien proberen om niet meteen met de hele groep af te spreken maar eerst met een paar en je vriendin erbij, zo kan je het langzaamaan opbouwen en juist door het verdelen van de aandacht zou iedereen hier vrede mee moeten hebben. Acceptatie van je vriendin komt als het goed is echt op zijn tijd wel. Vergeet niet, ook jou vrienden moeten eraan wennen dat ze jouw onverdeelde aandacht moeten delen met een meisje en dat kan soms best moeilijk zijn."

Jonah (20)
"Vraag God om hulp. In Spreuken staat bijvoorbeeld: 'Een echte vriend blijft altijd een vriend en in de tegenspoed blijkt de ware vriendschap'. Als je vrienden niet je vriendin willen accepteren, kun je je afvragen of het wel echte vrienden zijn."

Heb jij ook behoefte aan goede raad? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week (anoniem) bedolven wordt onder talloze tips.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡