Ga naar submenu Ga naar zoekveld

"Mijn vriendin is depressief en ik wil het uitmaken"

21 april 2017 · Leestijd 3 min

Ah, de liefde, een hoop gedoe en vraagtekens... Daarom schakelen we jullie als onze experts in! In 'De Bloemetjes en de Beampjes' leggen we onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma's van BEAM'ers over seks, relaties en vriendschap aan jou voor. Zo kun jij je tips delen!

Peter (19): "Al vanaf de vierde klas heb ik een relatie met een meisje. Wij waren echt ‘highschool sweethearts’. Maar ik ben nu helaas niet meer verliefd op haar en wil het eigenlijk uitmaken. Het grote probleem is alleen dat ze ook depressief is geworden een paar maanden geleden... Hoe maak ik het dan uit? Of kan ik dat niet maken? Ze is nog wel verliefd op mij namelijk, dat weet ik zeker.” Fleur: zeg haar dat je gay bent. Vraagt wel wat acteerwerk, maar dan kun je er nog steeds als vriend voor haar zijn. Kimberly: Oeiii, lastig, maar toch denk ik dat je het moet uitmaken. Het lijkt mij voor haar vervelender als ze er later achter moet komen dat je al die tijd al niet meer verliefd was! Ook zou ik zeggen dat je er nog steeds voor haar bent! Maar blijf vooral bidden, God zal jullie beide helpen. Good Luck Peter!! Joshua: Maak het niet uit, maar probeer haar zo veel mogelijk te steunen. Jiska: Het is ook niet goed voor jullie allebei als je gaat doen alsof en alleen bij haar blijft uit angst/schuld o.i.d. Natuurlijk is het wel verstandig om het voorzichtiger aan te pakken, maar mij lijkt het het beste als je open en eerlijk tegen haar bent. Jonne: De vraag die je jezelf moet stellen is: houd ik nog van haar? Of is het gevoel gewoon eventjes weg? Je zegt dat ze depressief is, maar is ze ook suïcidaal? In dat geval zou ik het niet zo opeens uitmaken. Dan zou ik daar met mensen die er verstand van hebben over praten. Je kunt je aan de andere kant ook afvragen of het eerlijk is bij haar te blijven als je weet dat je niet verder met haar wilt.
Vet dillema dus... Zoek hier hulp bij! Nathanja: Misschien moet je eerst een paar vragen aan jezelf stellen. Bijvoorbeeld: hoe komt het dat je niet meer verliefd op haar bent? Komt dat door haar depressie of heb je iemand anders leren kennen? Als je hier antwoord op weet en je echt zeker weet dat je haar niet meer leuk vindt, moet je de stap nemen om het uit te maken. Je bent nog niet met haar getrouwd, dus nu kan het nog.
Succes!

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡