Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“Mijn vriendin heeft kanker”

12 oktober 2017 · Leestijd 3 min

Ahh, de liefde: een hoop gedoe en vraagtekens. Daarom schakelen we experts in: jullie! In 'de bloemetjes & de beampjes' leggen we de onbeantwoorde vragen en tenenkrommende dilemma’s van BEAMers over seks, relaties en vriendschap voor aan jou, zodat jij kunt delen hoe jij erover denkt. De beste vriendin van Loïs is ernstig ziek. Wat nu?

Loïs (16)
"Een hele goede vriendin is ernstig ziek. Ze heeft kanker en is veel in het ziekenhuis. Ik denk wel dat ze hef fijn vindt als ik naar haar toe kom, maar ze voelt zich vaak moe en niet goed. Nu vraag ik me af: wat kan ik het beste doen?"Bart (18)

“Ik zou alleen langsgaan als ze erom vraagt. Ik heb zelf in het ziekenhuis gelegen en vond het vervelend als iedereen continu maar ongevraagd langskomt. Het is fijner als dat gewoon afgesproken is.” Marlina (17)
“Zoek haar vooral op. Neem een bloemetje mee, of gewoon een goed humeur. Ze heeft juist vrienden nodig. Ook al lijkt het alsof ze er weinig van meekrijgt of weinig geniet van je als je er bent, achteraf zal ze er altijd blij op terug kijken! En natuurlijk kun je haar altijd vragen of ze het fijn vindt als je langs komt.” Marije (17)
“Lieve Loïs, wat vreselijk dat ze zo ziek is... Heel lastig inderdaad. Het is belangrijk dat je haar wel aandacht geeft. App haar wat vaker en stuur een lief kaartje. Blijf vooral langsgaan, ook al is het een half uurtje. Laat merken dat je er voor haar bent en meeleeft. Veel sterkte en laten we bidden voor genezing!” Kimberly (17)
“Ga af en toe langs, maar als ze aangeeft dat het echt heel slecht gaat, moet je het misschien even laten. Bespreek het met haar ouders, die kunnen je er ook bij helpen! Ik wens je heel veel sterkte en God zal er bij zijn!” Martine (17)
“Ik zou denk ik in zo'n situatie evengoed langsgaan en dan bijvoorbeeld een kaartje met een liefdevolle of hoopvolle tekst achterlaten. Als ze dan niet wakker is, ziet ze het kaartje later. Maar sowieso is het goed als je wel langs gaat, want ze heeft emotionele steun nodig van vrienden.” Heb jij ook behoefte aan goede raad? Mail naar beamredactie@eo.nl en wie weet ben jij de gelukkige die volgende week (anoniem) bedolven wordt onder talloze tips.

Misschien ook wat voor jou

Volg BEAM op TikTok!

Voor video's van inspirerende jongeren die licht willen verspreiden! 💛💡